Adevărata criză nu a început încă: ce se va întâmpla în 2021, conform experților

Adevărata criză nu a început încă: ce se va întâmpla în 2021, conform experților

Foarte multe domenii de activitate din România și din lume au fost afectate negativ de pandemie. Există însă voci conform cărora vom vedea adevăratele consecințe economice ale acestei perioade abia în 2021.

Într-un interviu acordat de Bogdan Enoiu celor de la Ziarul Financiar, CEO-ul McCann WorldGroup România a atras atenția asupra unui viitor foarte sumbru pentru țara noastră. În opinia sa, în primul trimestru din 2021 va fi resimțită cel mai dur criza economică generată în contextul pandemiei.

Fără să surprindă pe nimeni, oficialul a atras atenția asupra faptului că țări semnificativ mai dezvoltate decât România se confruntă cu situații similare și, mai mult decât atât, nu au în vedere soluții foarte eficiente. Punctual, industria media, de marketing și publicitate, pe care Enoiu o cunoaște foarte bine, va înregistra o scădere de 15 – 30% din punctul său de vedere.

„Economia este foarte fracţionată, sunt zone care au fost grav afectate, zone care nu au fost afectate. Îmi este teamă că perioada ianuarie-aprilie a anului viitor va fi dură. Criza va fi simţită mai dur în primul trimestru al anului 2021. Este complicat şi sunt ţări puternice care nu o au o situaţie mai bună“, a spus Bogdan Enoiu.

În contextul actual, soluțiile nu pot fi decât unele radicale. Întregul sistem trebuie reformat pentru ca deficitul financiar al țării să nu înregistreze valori mai mari decât cele care sunt prognozate pentru 2020. Ca referință, momentan discutăm de aproximativ 20 de miliarde de euro sau 8% din PIB-ul României.

„Îmi place optimismul celor de la guvernare, dar să vedem cum se traduce. Deficit de 8% este destul de mult, dar poate este inevitabil. Dar acest deficit nu este doar din cauza pandemiei de COVID-19, sunt şi alţi factori care trenează de mult. Trebuie reformat tot sistemul sau direcţiile unde este cheltuit PIB-ul ţării, pentru a avea o speranţă de viaţă mai mare, un trai mai bun.“, a atras atenția CEO-ul McCann Worldgroup România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: