Această mască inteligentă inventată de un român a fost premiată la MIT

Această mască inteligentă inventată de un român a fost premiată la MIT

O mască de protecție inteligentă, echipată cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului, al cărei concept a fost realizat de un român, a fost premiată la un concurs organizat de MIT Media Lab.

Cu un aspect modern, masca poate fi realizată din policarbonat sau polipropilenă, pentru a nu provoca alergii

Masca, denumită Social Mask, se conectează la o aplicație din telefonul mobil pentru a verifica proximitatea purtătorului față de alți utilizatori și să determine posibilitatea unei infecții virale, potrivit prezentării de pe site-ul concursului.

Dispozitivul a fost gândit și proectat de un român, Ciprian Burzo. „A conecta masca la telefonul mobil este o opțiune viabilă pentru viitor”, a spus Ciprian, citat de Digi24.

„Ar trebui să știm cine este infectat în zonă și să primim informații pe telefon despre ce particule detectează biosenzorul în mediul ambiant. Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a adăugat Ciprian Burzo.

Care este cel mai eficient material pentru o mască ce te protejează de virus

Se tot vorbește despre care ar fi cel mai potrivit material pentru o mască pentru față care să te protejeze de virus. S-au făcut teste, experimente și, mai nou, s-a ajuns la concluzia că un material ar fi cel mai eficient.

Adăugarea unui al treilea strat la măștile din pânză este acum recomandată pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Țesătura din polipropilenă este materialul ales pentru acest al treilea strat, dar este posibil ca mulți oameni să nu știe ce este acest material sau de unde să îl obțină.

Fiecare studiu care a examinat stratificarea a constatat că utilizarea straturilor suplimentare în măștile faciale îmbunătățește filtrarea, dar unele țesături asigură mai multă filtrare decât altele. Astfel, se recomandă în mod specific utilizarea polipropilenei ca strat de mijloc în măștile de pânză.

Polipropilena destinată industriei de îmbrăcăminte are o structură nețesută. Materialele nețesute au un aranjament aleatoriu de fibre, cum ar fi spaghetele pe o farfurie. Acest caracter aleatoriu permite filtrarea ridicată a particulelor și, în același timp, poți respira ușor prin ea.

Citește și: