15 oct. 2020 | 07:30

Accesoriile iPhone 12, în bani: cât te costă să-ți încarci rapid telefonul, de fapt

ACTUALITATE
Accesoriile iPhone 12, în bani: cât te costă să-ți încarci rapid telefonul, de fapt

La scurt timp după dezvăluirea noilor modele de iPhone 12, site-ul oficial al Apple a fost bombardat cu accesorii, cele mai multe dintre ele la prețuri deloc mici.

După ce că dai 1000 de dolari pe un iPhone 12 Pro sau aproximativ 5100 de lei în România, noile telefoane Apple te obligă la achiziții adiționale. Pentru prima oară, smartphone-urile Apple se vor livra fără căști în cutie și fără încărcător de priză. O parte importantă din prezentarea gigantului din Cupertino a gravitat în jurul unor încărcătoare wireless magnetice intitulat MagSafe. Pentru a profita însă de ele, trebuie să le cumperi cu bani deloc neglijabili.

Până acolo, să începem însă cu husele din silicon. Ilustrate în imaginea de mai jos și disponibile atât pentru iPhone 12, cât și pentru iPhone 12 Pro, acestea vor putea fi achiziționat în nu mai puțin de 8 culori. Avantajul lor semnificativ este incorporarea pe spate a unor magneți, pentru a facilita încărcarea wireless, prin Magsafe. Prețul de achiziție pentru aceste huse este de 49 de dolari în SUA și 55 de euro în Europa.

Dacă te încântă ideea unei huse transparente, Apple ți le pune la dispoziție sub denumirea de Clear Case. Acestea sunt flexibile, realizate din policarbonat și, la fel ca cele de mai sus, vin cu magneți pe spate. Prețul de achiziție este identic, 49 de dolari sau 55 de euro.

iphone-12-magsafe-ecosystem-100862087-large

Dacă te uiți atent în imaginea de mai sus, câteva telefoane au pe spate un fel de mini-portofel sau portcard. Realizat din piele naturală, acela se prinde magnetic pe carcasele originale de iPhone 12 și este disponibil în patru culori, la un preț de 59 de dolari sau 65 de euro.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să-ți încarci noul iPhone 12 wireless la viteză mare de 15W îți trebuie noul MagSafe, la un preț de 39 de dolari sau 45 de euro. Prin încărcarea wireless tradițională, folosind standardul Qi, ești limitat la 7,5W.

Dacă vrei însă să rămâi la încărcarea cu fir, pe lângă cablul inclus în cutia telefonu, ai nevoie de un încărcător la priză cu USB-C de 20W, același care este inclus în cutia noilor tablete. Nu costă ”decât” 19 dolari sau 25 de euro. Ca referință, această investiție adițională este vitală pentru a-ți putea folosi telefonul după ce l-ai cumpărat, dacă nu mai ai în casă alt încărcător cu USB-C.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele