500 de lei pentru orice român care face asta. Este simplu. Ce condiție se impune?

500 de lei pentru orice român care face asta. Este simplu. Ce condiție se impune?

Românii își vor putea cumpăra electrocasnice și electronice noi prin Programul Rabla pentru Electrocasnice, începând din 15 decembrie, a anunțat Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, în cadrul unei conferințe de presă.

Programul Rabla pentru Electrocasnice are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite dotarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație, pentru cel puțin 100.000 de români.

Ministrul a menționat că există așteptări mari de la acest program, iar bugetul a fost dublat față de anul 2018.

“Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Ce obiecte îți poți reînnoi prin Rabla pentru Electrocasnice?

Rabla pentru Electrocasnice 2020 a introdus în lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), patru produse care nu au existat în edițiile
anterioare: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este de:

  • Laptopuri – finanțare nerambursabilă de 500 de lei;
  • Aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe,
    mașini de spălat vase – finanțare nerambursabilă de 400 de lei;
  • Tablete și mașini de spălat rufe – finanțare nerambursabilă de 300 de lei;
  • Aspiratoare – finanțare nerambursabilă de 200 de lei.

Cum beneficiezi de vouchere pentru electrocasnice?

Sumele mai sus menționate vor putea fi accesate sub forma unor vouchere electronice, în urma unui proces de înscriere online.

Pe site-ul www.afm.ro, se va intra în aplicația dedicată, unde vor fi completate datele personale ale solicitantului și selectat echipamentul pentru care se dorește finanțarea.

Apoi, aplicația va genera un voucher unic cu o valabilitate de 15 zile.

“Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou”, a explicat ministrul Mircea Fechet.

Dacă ai nevoie de mai multe obiecte electronice și electrocasnice, poți beneficia de mai multe vouchere, doar dacă acestea sunt produse din categorii diferite, ceea ce înseamnă că solicitanții vor primi un voucher pentru un anumit tip de produs.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Procesul de validare a comercianților în program, se va desfășura în decursul săptămânii viitoare, iar lista acestora va putea fi consultată pe site-ul AFM.

Etichete: