Xiaomi reinventează încărcarea rapidă: cum este să-ți încarci telefonul la 100W

Xiaomi continuă eforturile de a face valuri în piața de mobile prin reinventarea încărcării rapide înaintea giganților precum Apple, Samsung sau Qualcomm.

Cea mai mare frustrare a posesorilor de smartphone ține de autonomie. Nimic nu este mai supărător decât să ajungi să dai 1000 de euro pe un telefon, doar că să alergi la amiază după un încărcător. Producătorii de mobile nu vor să integreze baterii mai mari în telefoane și să le facă mai groase. Ca urmare, fac investiții importante în soluții inteligente de încărcare rapidă.

Cei mai mulți pasionați de tehnologie au auzit de Qualcomm Fast Charge, o soluție de încărcare rapidă prezentă pe telefoanele cu procesoare Snapdragon. Liderul în domeniu la această oră este însă Oppo cu al său SuperVOOC. Câteva telefoane ale producătorului chinez, cu un încărcător compatibil de 10 volți și 5 amperi se încarcă la 50W.

Xiaomi vrea să depășească acel prag prin dezvăluirea unei tehnologii proprietare de încărcare rapidă intitulată Super Charge Turbo. Particularitățile noului mecanism de încărcare vor fi detaliate la o conferință care ar trebui să aibă loc în următoarele zile în China. Până atunci, însă, un clip publicat pe Weibo îți arată tot ce trebuie să știi despre viitorul încărcării la smartphone-uri.

Lin Bin a postat clipul de mai sus pe Weibo și arată cum se compară Xiaomi  Super Charge Turbo cu Oppo SuperVOOC. Președintele Xiaomi îți permite să-ți formezi propria opinie despre eficiența unei soluții de încărcare de 100W, comparativ cu una de 50W. La capitolul detalii tehnice, este vorba de 20 volți și 5 amperi.

După doar 17 minute la priză, telefonul Xiaomi compatibil cu Super Charge Turbo și-a încărcat acumulatorul de 4000mAh până la 100%. În același timp, bateria de 3700mAh de la un smartphone Oppo a ajuns doar până la 65%.

Pentru comparație, tehnologia Super Charge de la Huawei cu 55W îți încarcă acumulatorul de la Mate X în 35 de minute. Până la această oră, smartphone-urile de top de la Xiaomi au fost limitate la 27W.

Alexandru Puiu
09:05 26.03.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video