VIDEO Protest cu Dacia în flăcări: cum a ajuns un român la gestul extrem

VIDEO Protest cu Dacia în flăcări: cum a ajuns un român la gestul extrem

O Dacia Solenza, o supărare mare și un incendiu. Un român s-a săturat de modul în care merg lucrurile și, ca să tragă un semnal de alarmă sau ca să arate cât e de supărat, a dat foc mașinii personale. A și explicat ce l-a împins la acest gest extrem de protest.

Românul care și-a dat foc mașinii Dacia în semn de protest este un cioban din localitatea Ploscoș, Cluj. El susține că primăria vrea să îl lase fără pășune. Totodată, el a criticat și poliția care ar avea înțelegeri cu interlopii locali.

„Dau foc să nu mai am nimic. Să îmi dea primăria mie ajutor social. Am avut 200 de capre și m-au lăsat cu 50. Au dat toate pământurile de pășunat la consilieri primăriei Ploscoș și la șmecheri, la interlopi, iar mie, cu 200 de capre, mi-au dat cinci hectare.”

Înainte să dea foc mașinii sale Dacia, el a spus că vrea să fie judecat de poporul pentru gestul său. De cealaltă parte, Aurel Truță, primarul comunei Ploscoș, a spus că există o petiție contra ciobanului. 27 de oameni din satul Crairat ar fi semnat pentru mutarea lui, cu sau fără să-și dea foc acestei Dacia Solenza.

Ce zice primarul despre ciobanul care a dat foc unei Dacia Solenza pe câmp

Primarul a mai dat vina pe starea de beție în care ar fi fost ciobanul când a dat foc mașinii. „Aseară la 17 m-am întâlnit cu el, era băut, iar apoi nu știu ce a mai făcut”, a afirmat Truță.

Pe 4 septembrie, ciobanul este chemat la poliție ca să-și explice gestul de-a incendia o mașină pe câmp. Chiar dacă Dacia e a lui, așa cum se arată din primele informații disponibile, a fost o abordare destul de periculoasă.

Despre problema pe care a abordat-o, primarul a spus că a avut contractul de concesiune pe cinci hectare. „I-am dat terenul până când pun pe cineva în posesie. El și-a pus piatră pentru a-și face drumul, deși i-am spus că nu este terenul Primăriei, ci i l-am dat temporar”, a explicat primarul Aurel Truță.

Videoul în care ciobanul clujean dă foc mașinii e disponibil aici.

Citește și:
Etichete: