17 oct. 2019 | 15:16

Veste mare pentru clienții Digi: grupul RCS-RDS face o schimbare neașteptată

ACTUALITATE
Veste mare pentru clienții Digi: grupul RCS-RDS face o schimbare neașteptată

Până acum, grupul Digi | RCS-RDS s-a remarcat prin servicii 3G și 4G. Sigur, mai nou încearcă și prin 5G, dar până când va avea rețea națională pe noul standard o actualizează pe cea veche. Și asta ar trebui să fie vestea bună pentru clienții interesați mai ales de serviciile de voce.

Digi | RCS-RDS a anunțat recent că face două schimbări majore în rețeaua sa. Întâi, va furniza conexiune 4G și în banda de frecvență de 900 Mhz. Județul Argeș a fost locul de testare și rezultatele au fost bune, conform companiei.

Odată cu extinderea standardului 4G în bandă de 900 Mhz, operatorul susține că face un salt pentru a aduce acoperirea de date 4G la nivelul acoperirii de voce.

Din Argeș, va fi extins gradual în celelalte zone ale țării. În paralel cu adoptarea standardului 4G în banda de frecvență de 900 MHz, grupul Digi | RCS-RDS va utiliza și tehnologia 2G. Și asta e marea premieră de la companie.

De ce trece Digi la 2G, când lumea e cu ochii pe 5G

Nu-i o surpriză că Digi | RCS-RDS nu reușește să asigure o acoperire la fel de bună ca ceilalți operatori din România. Astfel, cu 2G, încearcă măcar să ofere servicii de voce și SMS.

În prezent, rețeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5% din populația României. Rețeaua 4G, dezvoltată până acum în benzile de 2.100 și 2.600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populației.

Din iunie 2019, grupul a pus în funcțiune primele stații de emisie 5G în banda 3500 Mhz.

Cât de dezvoltată rețeaua 5G a grupul RCS-RDS

Cum e vorba de Digi | RCS-RDS aici, chiar dacă e 5G, abonamentul pe care îl propune e incredibil. Asta dacă ții cont că acoperirea nu-i perfectă.  Astfel, abonații Digi Mobil 5G beneficiază de avantaje suplimentare.

Date mobile în rețeaua 5G de până la 80 GB / lună (față de 50 GB / lună în prezent) la viteză normală. Apoi, odată atins pragul pentru traficul de date, abonații vor putea continua să acceseze datele mobile la viteze de download și upload superioare celor actuale (până la 256 Kbps și, respectiv, 128 Kbps), indiferent de rețea – 3G, 4G sau 5G – sau de tipul de abonament.

În ceea ce privește acoperirea, nu te aștepta la minuni. Chiar dacă pe harta oficială sunt bifate diverse orașe, punctele 5G sunt, de fapt, destul de limitate.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele