05 sept. 2019 | 11:02

Veste mare de la Digi | RCS-RDS: ce se întâmplă dacă ai abonament TV

TEHNOLOGIE
Veste mare de la Digi | RCS-RDS: ce se întâmplă dacă ai abonament TV

Grupul Digi | RCS-RDS a anunțat o schimbare pentru protejarea conținutului TV. Astfel, trece la o soluție securizată ca să nu fii expus vulnerabilităților.

Grupul Digi | RCS-RDS a anunțat că adoptă în România și Ungaria tehnologia Nagra cardless pentru protejarea conținutului TV. Astfel, compania utilizează modulul de acces condiționat (CAM) pentru un plus de protecție a serviciilor de tip pay tv oferite abonaților. Acest pas reprezintă și primul proiect Nagra cardless de protejare a conținutului TV într-un dispozitiv CAM.

Ce spune grupul Digi | RCS-RDS despre această soluție

„Prin introducerea noilor module fără card, vom putea oferi abonaților noștri la serviciile pay-tv o soluție de ultimă generație care permite menținerea serviciului la cel mai accesibil preț de pe piață, crescând calitatea accesului la conținuturile pay-tv. Suntem mulțumiți de colaborarea cu Nagra, care are scopul de a oferi abonaților cele mai noi modalități de a proteja conținuturile difuzate prin sistemele fără card fizic.”
Valentin Popoviciu, vicepreședintele consiliului de administrație Digi | RCS-RDS

Tehnologia cardless la care apelează acum RCS-RDS se bazează pe noua generație de backend Nagra CAS. Aceasta utilizează simultan soluții de securitate pentru protecție suplimentară a serviciilor operatorului, indiferent de sistemul folosit de abonați (cu sau fără card fizic). Cele două companii au colaborat încă din 2013, când Digi a integrat, pentru prima dată, dispozitivul CAM cu card.

Cum este un CAM Nagra fără card?

Acest CAM cardless de la Nagra, dezvoltat de SmarDTV, constă într-un dispozitiv realizat dintr-un plastic special. Dispune de elemente de identificare grafică a operatorului și un aspect individualizat, care ajută la identificarea rapidă, în punctele de vânzare.

Sistemul cardless CAM folosit de acum înainte de Digi | RCS-RDS beneficiază de protecția de conținut Nagra. Totodată, adoptă standardele DVB CI Plus și le permite operatorilor pay tv ca RCS-RDS să livreze programe direct către echipamente TV integrate (iDTV). Pot face asta fie prin rețeaua de televiziune, fie prin rețeaua de broadband IP.

Astfel, nu mai e necesar un receptor care să asigure condițiile de difuzare securizată conform standardelor cerute de studiourile de producție cinematografică importante.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele