Unealta care nu trebuie să-ți lipsească din mașină, că-ți poate salva viața

Unealta care nu trebuie să-ți lipsească din mașină, că-ți poate salva viața

Instrumentul care nu trebuie să lipsească din mașina ta pare banal, dar îți poate salva viața în urma unui accident. Este mic, ieftin și foarte eficient în caz de urgență.

Oricât de prudent ai conduce, se poate întâmpla să fii implicat într-un grav accident provocat de altcineva. Cele mai periculos moment este atunci când, deși scapi cu viață, rămâi blocat în mașină și nu e nimeni în jur care să te ajute.

Dacă ai scurgeri de combustibil și mașina ia foc, ești într-un pericol iminent și totul se desfășoară contra cronometru. Ușile și geamurile închise sunt o barieră ce nu trebuie subestimată când ți s-a șifonat bine de tot mașina sau când ești răsturnat ori ai aterizat cu automobilul direct într-un lac sau râu.

Centura de siguranță poate să-ți salveze viața, dar, la fel de bine te poate și ucide dacă sistemul de închidere se blochează și poți scapi de ea.

Instrumentul care-ți poate salva viața după accident

Prin urmare singura șansă de scăpare în astfel de situații este să tai centura și să spargi geamul mașinii. Te asigur, nu e deloc ușor să faci asta dacă n-ai la îndemână un cuțit bun sau un obiect contondent. Și, de regulă, nu ai așa ceva prin mașină, iar dacă ai, cel mai probabil nu e la îndemână.

Pentru astfel de cazuri, s-a inventat un ciocan special de spart geamuri. Este precum cel pe care l-ai mai văzut prin autobuzele din București.

Este un obiect care ocupă puțin spațiu, deci îl poți ține oriunde, pe suportul de pe ușă, în torpedou sau în spațiul de depozitare din cotieră.

Mai nou, aceste ciocane sunt prevăzute și cu o lamă foarte ascuțită pentru a tăia centura de siguranță atunci când nu poți s-o deblochezi.

Ciocanul de spart geamuri în caz de urgență îl găsești AICI, unde e disponibil la un preț foarte accesibil. Are o culoare fluorescentă, ca să fie vizibil și pe timp de noapte și vine la pachet cu propriul suport.