07 mai 2019 | 07:50

Un telefon a ajuns în spațiu, a făcut poze și a aterizat fără probleme: despre ce gadget e vorba

VIDEO ACTUALITATE

Dacă ți-ai dorit întotdeauna un telefon care să reziste la trânte de la înălțimi fabuloase, experimentul din clipul de mai sus te-ar putea convinge că ai nevoie de o chinezărie.

Testele de rezistență au fost folosite deseori în trecut ca o formă de marketing. Puțini producători au ajuns însă atât de departe cu manifestările creative precum cei de la Redmi. În încercarea de a-și promova noul Redmi Note 7, creatorii săi l-au folosit pentru tăiat fructe și l-au călcat în picioare.

În cel mai nou test menit să ilustreze cât de rezistent este Redmi Note 7, terminalul cu pricina a fost trimis în spațiu. Telefonul a imortalizat câteva cadre la 31.000 de metri altitudine, înainte să cadă înapoi pe pământ. Faptul că arată impecabil, nu doar funcționează, după acest experiment absurd, ar trebui să te convingă în legătură cu utilitatea gadgetului.

Ca referință, nu este prima oară când un gadget ajunge în spațiu de dragul unui clip pe YouTube. Unii producători de carcase ultra rezistente au trimis iPhone-uri și iPad-uri în condiții similare până la înălțimi de câteva zeci de mii de metri. Nu trebuie să cauți prea mult pentru a găsit clipuri imortalizate cu camere GoPro în stratosferă, după ce au fost ridicate până acolo cu baloane atmosferice.

Trecând însă peste acele circumstanțe, s-ar putea să fie prima oară când un telfon fără vreo carcasă specială este trimis în spațiu și se întoarce ca ”să spună povestea”. Fotografiile pe care telefonul le-a făcut la acea înălțime au fost postate pe contul oficial de Twitter al producătorului.

Pe lângă înălțimea fabuloasă de 35.375 de metri pe care a atins-o aparatul, este remarcabil faptul că a funcționat în parametri la -58 de grade Celsius și la o presiune atmosferică semnificativă – 1 kilopascal. În final, deși nu-ți vei folosi niciodată terminalul în condiții similare, acest clip va genera cu siguranță câțiva cumpărători.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele