Uber schimbă tarifele: când o să plătești mai mult pe cursă

Uber schimbă tarifele: când o să plătești mai mult pe cursă

După ultimele majorări de tarife ale companiilor de taxi, Uber și Bolt au rămas la un preț destul de scăzut. Asta se schimbă cel puțin la Uber din această lună, pentru București.

Uber are un tarif de bază de 1,3 lei și un cost pe minut de 0,22 lei. Asta pentru serviciul UberX. Când vine vorba de Select și Green (adică serviciul cu mașini electrice), acesta se duce la 1,65 lei și 0,28 lei pe minut.

Cât va costa Uber după noua scumpire?

Compania a anunțat că tariful nu va fi modificat pe toată ziua, doar pentru orele de vârf. Prețul pentru UberX va fi de 1,56 lei și pentru Select va fi de 1,98 lei. Totodată, tariful per minut crește la 0,26, respectiv 0,34 lei.

Prețul minim la UberX va fi de 12 lei și de 14,4 lei la Select.

Vestea cât de cât bună e că Uber mărește tarifele doar în timpul orelor de vârf. Asta înseamnă de luni până vineri între 7 și 10 dimineața, de luni până joi între 16 și 19 și vinerea între 13 și 19.

Noile tarife Uber se aplică din 8 mai. Deocamdată, nu se modifică prețurile în alte orașe în care activează compania.

Cât costă o cursă cu Bolt?

De cealaltă parte, concurenții de la Bolt și-au făcut un renume în România prin tarifele mai mici. În prezent, o cursă „clasică” are un preț de 1,3 lei și 0,22 lei pe minut, iar cursa minimă este de nouă lei.

La Bolt Confort plătești 1,65 lei și 0,28 lei pe minut, iar cursa minimă este de 12 lei. Atât Uber, cât și Bolt practică tarife dinamice în funcție de aglomerație.

Iar Bolt, spre deosebire de Uber, are și serviciu de livrare. Astfel, te costă doi lei să faci o comandă, minimum 10 lei orice livrare și doi lei per kilometru. Nu ești taxat la minut. Dar te costă opt lei, dacă anulezi comanda după două minute de când ai plasat-o.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: