Uber pregătește cea mai mare schimbare pentru afacerea sa

Uber pregătește cea mai mare schimbare pentru afacerea sa

Uber a debutat și-a crescut prin serviciile de ride sharing. Acum, în 2019, pregătește următorul pas, iar România e pe listă.

Uber pune în contact oameni cu mașini cu oameni care au nevoie să ajungă în diverse zone din oraș. Iar asta se numește ride sharing. Următorul pas pentru companie e să diversifice gama de servicii, după ce-a introdus și livrarea de mâncare. Ce încearcă acum e să aibă trotinete electrice pe străzi. Iar prima țară din Europa în care vor debuta a fost deja anunțată.

Uber a ales Madrid pentru prima lansare în Europa a Jump by Uber. Aceasta e denumirea serviciul său de trotinete electrice. Utilizatorii vor avea astfel o alternativă la mașină, la străzi blocate, la claxoane și, teoretic, ar trebui să se poată deplasa mai ușor.

Vor fi, pentru început, 566 de trotinete care pot fi rezervate prin aplicaţie pentru un euro şi 12 cenţi pe minut de utilizare. Dar piața nu-i lipsită de concurență. În plus faţă de Uber, 21 de companii au primit autorizaţie din partea primăriei din Madrid pentru închirierea de trotinete. Teoretic, ar fi pe străzi circa 10.000 de trotinete electrice, care ar trebui să ajute și la reducerea poluării.

Ce se întâmplă în România: Uber ar avea un parteneriat cu Lime pentru trotinete

Probabil că numele Lime nu-ți spune nimic, dar e un startup în domeniul transportului și în loc de mașini a mizat pe trotinete electrice. Prin acest serviciu poți închiria trotinete și biciclete electrice, iar când ai terminat cursa te dai jos și lași mijlocul de transport acolo unde te regăsești.

Lime a început deja recrutarea de personal și caută inclusiv un manager care să supravegheze operațiunile locale. Intrarea în România vine în contextul în care, în vara lui, Lime a încheiat un parteneriat cu Uber. Între timp, Bolt (cunoscută înainte drept Taxify) a introdus în toamna lui 2018 deplasarea cu trotinete electrice printre serviciile pe care le oferă.

Citește și:
Etichete: