În ciuda pierderilor de miliarde, Uber caută o evaluare de 100 mld $ la bursă

În ciuda pierderilor de miliarde, Uber caută o evaluare de 100 mld $ la bursă

Uber este gata să devină o companie publică și să se listeze pe bursă și țintește o evaluare de 100 de miliarde de dolari, deși compania are pierderi serioase.

Uber este gata și intenționează să se listeze la bursa de la New York. Compania ar începe discuțiile cu investitorii și s-ar putea lista la bursă din luna mai. Prin acestă acțiune, compania vrea să obțină 10 miliarde de dolari de la investitori.

Compania de ridesharing a raportat venituri de 11,2 miliarde de dolari în 2018 și pierderi de 1,8 miliarde de dolari. Reprezentanții Uber nu au spus oficial la ce evaluare speră, dar dacă vând acțiuni în valoare de 10 miliarde de dolari atunci Uber ar putea ajunge la a fi evaluată la 90 sau 100 de miliarde de dolari.

Astfel, listarea Uber Technologies ar putea deveni cea mai mare listare de pe bursa americană din acest an şi una din cele mai mari listări din istorie.

Pe drumul către cea mai mare companie de transport din lume

Dacă Uber ar obține această evaluare atunci ar valora mai mult decât Ford și General Motors la un loc. Totuși, evaluarea este mai mică decât cea estimată de bancheri la începutul anului trecut, adică de 120 de miliarde de dolari.

Totuși, reprezentanții companiei au avertizat că „ne așteptăm ca acele cheltuieli operaționale să crească semnificativ în viitorul apropiat și că s-ar putea să nu ajungem la pragul de profitabilitate”.

Uber are un număr de utilizatori activi lunar de 91 de milioane în trimestrul al patrulea din 2018 și că aceștia au realizat 1,5 miliarde de călători în acea perioadă.

Competitorul de pe piața americană, Lyft, s-a listat la bursă în martie. Acesta a raportat pierderi de 1 miliard de dolari la venituri de 2,1 miliarde deolari. Prețul unei acțiuni a fost evaluat inițial la 70 de dolari, însă acum prețul stă în jurul a 60 de dolari. Vom vedea dacă Uber va avea o soartă mai bună și dacă se va dovedi a fi o investiție bună pentru investitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: