Top 10 mașini care se depreciază cel mai mult după 5 ani de rulaj

Top 10 mașini care se depreciază cel mai mult după 5 ani de rulaj
Ciprian Ioana
Ciprian Ioana
13:25 06.11.2019

Știai deja că prețul unei mașini scade imediat ce ai ieșit pe poarta fabricii cu ea. Dar te-ai întrebat vreodată cu cât s-au depreciat mașinile în primii cinci ani de rulaj? Ți-am pregătit un top ca să știi ce cumperi și cu cât te alegi apoi la prima vânzare.

Indiferent că îți cumperi o mașină nouă sau una la mâna a doua, ar trebui să știi că nu o vei vinde la același preț la care ai cumpărat-o. Chiar dacă, să zicem, îți cumperi acum un model Dacia nou-nouț și vrei să o vinzi chiar mâine nu vei mai obține același preț.

E valabil atât pentru mașinile noi, cât și pentru mașinile second-hand. Un nou studiu arată care sunt, de fapt, modelele care se depreciază în primii cinci ani de rulaj. Culmea, apar acolo modele premium, despre care n-ai crede că își pierd atât de repede valoarea.

Dar lucrurile stau exact invers.

Top 10 mașini care se depreciază cel mai mult

Dintre toate modelele analizate, Maserati Quattroporte are cea mai mare depreciere. Dacă o cumperi ca nouă și o vinzi peste cinci ani, atunci obții cu peste 72% mai puțini bani pe ea.

Analiza a fost realizată ținând cont de perioada 2014-2019. În top 10 mașini care se depreciază cel mai repede apar șase modele sedan premum și patru autoturisme electrice.

Studiul a analizat nu mai puțin de 6,9 milioane de vehicule fabricate și vândute în urmă cu cinci ani. Cifrele au fost apoi cumparate cu valorile a 800.000 de vehicule la mâna a doua din același model vândute între ianuarie și octombrie anul acesta.

Iar rezultatele sunt următoarele:

10. Chevrolet Volt: depreciere 68,1%

Chevrolet Volt

9. Jaguar XJL: depreciere 68.9%

Jaguar XJL

8. BMW 6 Series: depreciere 69% depreciation

bmw 6 series

7. Ford Fusion Energi: depreciere 69.1%

ford fusion energi

6. Acura RLX: depreciere 69.2%

Acura RLX

5. BMW 5 Series: depreciere 69.2%

BMW 5 Series

4. BMW i3: depreciere 70.9%

BMW i3

3. Nissan LEAF: depreciere 71%

Nissan Leaf

2. BMW 7 Series: depreciere 71.3%

bmw 7 series

1.Maserati Quattroporte: depreciere 72.2%

maserati quattroporte
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: