4 momente când politicienii români ți-au arătat că habar n-au de tehnologie
Printre greșeli gramaticale și confuzii în materie de geografie, golurile în cunoștințele legate de tehnologie sunt ultima problemă a politicienilor români.
În cazul politicienilor români, au existat o mulțime de situații în care creierul i-a dezamăgit la capitolul geografie. Am auzit cu toții de Letiția, țara inventată de Maria Grapini. Am văzut când Viorica Dăncilă a încurcat în străinătate orașul Podgorica cu Pristina. Mai târziu, a confundat și în România județul Suceava cu Hunedoara.
Am auzit-o și pe europarlamentara Maria Gabriela Zoană, care credea că Moldova are graniță cu Rusia. La capitolul gramatică, ne amintim cu toții de Liviu Pop, cu „genunchele” său ori de Viorica Dăncilă cu celebra replică „orice om îi este teamă”.
Faptul că politicienii nu înțeleg aspecte de tehnologie nu ar trebui să surprindă pe nimeni.
Liviu Dragnea, speriat de Google Assistant și tehnologie
Printre cele mai amuzante momente în care politicienii români au arătat că nu le prea au cu chestii ce țin de tehnologie a fost cel în care Liviu Dragnea s-a speriat de asistentul Google de pe telefon. Fostul lider PSD a ieșit pe 15 mai din sala de judecată panicat că telefonul i-a luat-o razna.
„Îmi apar patru puncte luminoase pe ecran, ecranul se face două treimi alb și scrie «Se ascultă»”, a spus Liviu Dragnea atunci.
Atunci am primit confirmarea că telefonul lui Dragnea era mai deștept ca el. Punctele luminoase despre care vorbea fostul președinte PSD veneau de la Google Assistant, pe care probabil îl activase din greșeală. Tehnologia pur și simplu încerca să-l ajute pe omul politic să caute ceva pe internet, dar Liviu Dragnea s-a panicat în schimb că este ascultat de statul paralel.
Poate doar era panicat, avea o presimțire pentru ce a urmat câteva luni mai târziu, când a fost condamnat la trei ani și șase luni cu executare în dosarul respectiv.
Raed Arafat, depășit de o aplicație
Începutul anului a fost marcat de ploaia înghețată care a cauzat numai probleme prin București. Pe 26 ianuarie, sistemul RO-ALERT a trimit mesaje bucureștenilor pentru a-i îndemna să nu mai sune la 112. Totuși, nu toți au primit informația.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a încercat să explice de ce. Totuși, nu a făcut decât să ne arate că nu a prea înțeles nici el.
Acesta a explicat că ai nevoie să descarci aplicația și să activezi notificările pentru a primi alertele de la sistem. Totuși, chiar site-ul RO-ALERT menționează că singura cerință pentru a primi aceste mesaje e ca telefonul tău să fie compatibil cu tehnologia cell broadcast. Pe scurt, nu ai nevoie de o aplicație pentru asta.
Maria Grapini nu știe să folosească Facebook
În campania electorală pentru europarlamentare, candidata Maria Grapini ne-a arătat că nu prea înțelege cum e cu Facebook-ul. Într-o postare pe pagina sa, candidata la europarlamentare și-a mulțumit și s-a felicitat singură. „Mulțumim! Felicitări, Maria Grapini!”, a scris europarlamentarul Maria Grapini, la distribuirea unei știri în care se preciza că președintele PSD Liviu Dragnea ar fi avut numai cuvinte de laudă la adresa acesteia.
Toată situația ar fi fost clarificată de asistenta membrei PSD. Aceasta a susținut că ea este cea care administrează pagina de Facebook a Mariei Grapini și nu și-a dat seama de rezultat.
Oricum ar fi fost, Maria Grapini a fost ironizată pentru această gafă. Mai mulți utilizatori Facebook au distribuit postarea și și-au mulțumit și s-au felicitat pe ei înșiși.
PNȚCD cere socoteală lui Zuckerberg
Partidul Țărănist a dat vina pe tehnologie pentru rezultatele nemulțumitoare la alegerile europarlamentare. Aparent, Facebook ar fi fost de vină pentru eșecul Partidului Social Democrat.
Într-o postare pe Facebook, țărăniștii solicitau guvernului Dăncilă să ia măsuri pentru închiderea rețelei sociale în România. Pe lângă asta, PNȚCD voia și ca Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, să vină în România și să dea explicații.
Probabil și-au dat și ei seama că totul este o aberație și au dat vina și ei pe moderatorul paginii.