Taximetriștii care te plimbă aiurea, penalizați de Google: ce funcție a introdus în Google Maps

Taximetriștii care te plimbă aiurea, penalizați de Google: ce funcție a introdus în Google Maps

Google Maps beneficiază constant de actualizări, dar niciuna dintre ele nu a avut ca scop penalizarea taximetriștilor, până acum.

În foarte multe țări din lume, taximetriștii obișnuiesc să te simtă că ești turist, doar pentru a te plimba aiurea prin oraș înainte să te ducă la destinație. Această practică, pe lângă faptul că este supărătoare, te costă mult. Printr-un update la Google Maps, compania americană vrea să oprească pe cât posibil fenomenul cu pricina.

Din totdeauna, ai putut să te urci într-un taxi și să-ți faci traseul cu Google Maps până la destinație. Gestul de a sta însă cu telefonul în mână pe parcursul cursei pentru a vedea dacă ești furat este însă destul de ostentativ. Din acest motiv, Google a găsit o soluție alternativă. Îți va oferi notificări atunci când taximetristul deviază de la traseu.

Google Maps îți va urmări ruta în fundal până la destinație și, dacă mașina în care te afli deviază semnificativ de la traseul optim între cele două puncte, vei primi un mesaj în acest sens. Pe lângă faptul că te va ajuta să economisești niște bani, mecanismul cu pricina s-ar putea să te țină în siguranță, dacă dai peste un șofer de taxi malițios.

Pentru a profita de noua funcție, cautăți traseul până la destinație în Google Maps, la fel ca de obicei. În loc să inițiezi însă cursa de navigație obișnuită, apasă pe butonul Stay Safer (Stai mai în siguranță), din partea de jos a ecranului.

Din acel moment, poți să închizi ecranul telefonului, iar o deviere de 500 de metri de la traseu va fi evidențiată printr-o notificare. În contextul în care este posibil ca taximetristul să o fi luat la stânga sau la dreapta la un moment dat pentru a evita un ambuteiaj, fără rea voință în spate, valoare de 500 de metri este rezonabilă. Din păcate, funcția detaliată mai sus este momentan disponibilă doar în India, dar va fi probabil introdusă și în celelalte țări din lume în lunile care urmează.

google-maps-off-route-alerts-640