09 apr. 2019 | 08:28

Senzorul de amprentă de la Galaxy S10, păcălit în trei minute: de ce este inutil

ACTUALITATE
Senzorul de amprentă de la Galaxy S10, păcălit în trei minute: de ce este inutil

Samsung Galaxy S10 este cel mai bun telefon, în opinia multor entuziaști de pe internet. Din păcate, vine la pachet cu o problemă importantă de securitate.

Autentificarea biometrică pe mobile a fost introdusă cu scopul de a spori securitatea gadgeturilor care găzduiesc totate detaliile din viața noastră. Din păcate, când vine vorba de Galaxy S10, senzorul de amprentă care a fost promovat ca fiind revoluționar, poate fi păcălit în trei minute.

Galaxy S10 are un cititor de amprente ascuns în spatele ecranului. Acesta folosește o tehnologie ultrasonică și ar fi trebuit să fie mult mai sigur în comparație cu un senzor tradițional pe care îl vedem de câțiva ani pe mobile. Printr-o serie de imagini postate pe Imgur, utilizatorul darkshark a demonstrat contrariul.

De dragul experimentului, internautul cu pricina și-a ridicat propria amprentă de pe un pahar de vin. Prin imprimare 3D, a creat o copie a sa pe care a folosit-o imediat cu succes pentru păcăli mecanismul de autentificare de la telefonul deloc ieftin. Nu ar fi trebuit să funcționeze, dar, din păcate, chiar a mers.

”Dacă fur telefonul cuiva, amprentele sale sunt deja pe el. Pot să fac tot acest proces în trei minute și pot iniția procesul de imprimare 3D de la distanță, ca să se fi încheiat până ajung la imprimantă. Majoritatea aplicațiilor bancare nu necesită decât autentificare prin amprentă, așa că pot avea toate datele tale și îți pot cheltui toți banii în mai puțin de 15 minute, dacă telefonul tău este securizat doar prin amprentă.”, a explicat darkshark în postarea online.

În contextul în care treci cu amprenta de unele dintre cele mai elaborate coduri de securitate de pe mobil, singura soluție care a mai rămas este să folosești autentificare facială. Din păcate, în cazul Samsung Galaxy S10, aceea a fost păcălită cu o poză afișată pe un iPhone la doar câteva zile de la lansare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele