Robotul Sophia are acum o soră robot, pentru că de ce nu?

Robotul Sophia are acum o soră robot, pentru că de ce nu?

O mai ții minte pe Sophia, primul robot cu cetățenie? Acum are o soră mai mică, care va face ca brand-ul Sophiei să se diversifice și să se extindă.

Sophia a ajuns în atenția publicului când, într-o premieră mondială istorică, regatul Arabiei Saudite i-a oferit cetățenie. Ea a fost creată de compania Hanson Robotics din Hong Kong. În noiembrie 2018, cei de la Hanson Robotics i-au oferit Sophiei o soră mai mică în cadrul emisiunii „The Tonight Show”. Compania creatoare a lansat și o campanie de Kickstarter pentru noul robot, care va oferi oamenilor oportunitatea să aibă și ei o micuță Sofia în casă.

Sora Sophiei are 35 de centimetri înălțime, ochii mari ca din desenele animate japoneze, corpul argintiu, iar partea din spate a capului este transparentă, lăsându-i la vedere circuitele din cap. Cele două au multe talente în comun – precum abilitatea de a cânta, a merge, a dansa, a recunoaște fețe și a spune glume. Cu toate astea, scopul micuței Sophia este unul mai educativ.

Conform campaniei de pe Kickstarter, fiecare mini-robot are o aplicație care permite utilizatorilor-țintă (adică acei copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani) să o programeze pe mica Sophia utilizând limbajele Blockly and Python. „Credem că mica Sophia poate ajuta cu prezentarea [noțiunilor] de STEM, codare și inteligență artificială copiilor – mai ales fetițelor – într-un mod distractiv, inspirațional și interactiv”, arată campania de Kickstarter.

Un mic robot costă între 99 și 149 de dolari, în funcție de momentul în care acesta este comandat. Livrarea roboțeilor va începe în decembrie 2019. Deși mica Sophia nu este singurul robot care a fost creat în scopuri educaționale, aceasta s-ar putea să aibă mai mult succes decât predecesorii săi, mulțumită popularității surorii ei mai mari. Cu puțin noroc, mica Sophia îi va inspira copiii acestei generații să fie mai interesați cu privire la roboți și poate chiar să urmeze o carieră în această direcție.

Citește și:
Sursa: Futurism