RO-Alert e, în sfârșit, util: mesajul care te avertizează de pericolul incendiului de la Remat

RO-Alert e, în sfârșit, util: mesajul care te avertizează de pericolul incendiului de la Remat

Sistemul RO-Alert a dat semn că încă e funcțional și a transmis un mesaj de alertă privitor la incendiul de la un depozit Remat de pe Șoseaua de Centură.

„Incendiu depozit Remat în comuna Afumați/Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă spre mun. București. Pentru asigurarea protecției, rămâneți pe cât posibil în incinte, închideți geamurile și nu vă expuneți la fum. Respectați recomandările pompierilor DSU-IGSU”, este mesajul pe care ar fi trebuit să-l primești pe telefon.

ro-laert mesaj incendiu bucuresti

Marți, 19 februarie, a izbucnit un incendiu la un depozit colectare-reciclare de autoturisme din Voluntari. Deocamdată, n-au fost comunicate cauzele izbucnirii incendiului, dar echipele de intervenție avertizează că este unul de mari proporții și există pericolul ca flăcările să se extindă mai repede decât reușesc pompierii să-l stingă.

De asemenea, nu au fost identificate victime, nici răniți, nici decedați.

În zonă, traficul este restricționat, pentru a face loc mașinilor de intervenție. La fața locului a fost suplimentat numărul acestora, de la 15, câte fuseseră trimise inițial, la 18. Conform Adevărul, în zonă n-ar fi hidranți…vechea problemă a Bucureștiului.

Pe lângă pompieri, împotriva incendiului acționează și trei echipaje de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Voluntari.

Focul s-a răspândit rapid şi a cuprins o stivă de maşini de aproximativ 1.000 de metri pătraţi existând şi pericolul de extindere la unele spaţii de depozitare şi la câteva utilaje aflate în zonă.

Având în vedere că materialele care ard sunt din cauciuc, plastic, textile și vopsea, focul se poate extinde foarte rapid, iar fumul este deosebit de toxic. De aceea, RO-Alert a emis o avertizare telefonică. Cei mai afectați sunt locuitorii aflați în apropierea localității Afumați, dar și cei de la periferia Capitalei, cum ar fi Colentina sau zona Pantelimon. Depinde de direcția curenților atmosferici.

După ultimele alerte ratate, sistemul RO-Alert pare, în sfârșit, că se redresează și transmite informații utile la timp. Totuși, din surse sigure îți pot spune că nu toți utilizatorii au primit mesajele simultan. Colegii mei de la Playtech au primit mesajul cu 10 – 15 minute mai târziu decât l-am recepționat eu inițial, iar alții nu l-au primit deloc.

Citește și: