Restructurări la UiPath: câți oameni au fost concediați de unicornul tehnologic românesc

Restructurări la UiPath: câți oameni au fost concediați de unicornul tehnologic românesc

UiPath este una dintre companiile de tech cele mai renumite din România, cu o valoare estimată fabuloasă. Din păcate, asta nu înseamnă că poate evita orice criză.

UiPath a fost dată ca exemplu în foarte multe conferințe de business de pe teritoriul României. Compania a intrat în vizorul investitorilor americani de la scurt timp după lansare și nu a durat mult până când a ajuns să valoreze câteva milioane de dolari. Din păcate, perioada roz din istoria UiPath se pare că a luat sfârșit. Ca urmare, aproximativ 400 de angajați din anumite segmente al afacerii au rămas fără loc de muncă.

Adevăratele probleme ale UiPath nu sunt neapărat publice, dar cei care au rămas fără job se pare că ”nu se mai aliniază cu focusul principal al companiei”. Această informație a fost confirmată de purtatătorul de cuvânt al UiPath pentru StartupCafe. Înainte de publicare unui argument oficial pe subiect însă, mai multe publicații străine au detaliat restructurările din cadrul acestui unicorn.

În aceeași perioadă de tranziție la o nouă structură organizatorică, directorul financiar la UiPath (CFO-ul), Marie Myers, şi-a anunţat plecarea din firmă, la mai puţin de un an de la angajarea în acest post. În prealabil, ea a plecat în luna ianuarie de la HP pentru a se alătura UiPath.

„Marie Myers a ales să părăsească firma pentru a urma alte oportunităţi. Ea va rămâne pe o poziţie de transfer în companie până la finele anului”, a mai spus Toni Ifrate, purtător de cuvânt al UiPath.  „Avem obiective ambițioase de creștere și aceste schimbări sunt axate pe susţinerea culturii noastre și a vitezei de muncă. Chiar și cu aceste schimbări, UiPath va încheia anul cu aproximativ 50% mai mulți angajați decât la 1 ianuarie 2019. „, a mai adăugat reprenzentanta UiPath, care nu a confirmat dacă vor fi concediaţi angajaţi şi din echipele din România. Ca referință, la ora actuală, UiPath are aproximativ 3300 de angajați în întreaga lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: StartupCafe