Avioanele-restaurant în care chiar o să-ți placă să mănânci

Avioanele-restaurant în care chiar o să-ți placă să mănânci

Pentru majoritatea, mâncarea pe care companiile de zbor o servesc nu e tocmai bună. Totuși, există anumite avioane care oferă o experiență net superioară.

Nu vorbim despre avioanele unor companii de zbor premium, ci de aparate de zbor transformate în restaurante, pe pământ.

Deși par destul de neîncăpătoare atunci când trebuie să stai ore bune pe un scaun cu spațiu limitat pentru picioare, avioanele pot servi foarte ușor ca loc de luat masa, dacă sunt amenajate corespunzător.

Există astfel de restaurante în mai multe locuri din lume. Aici sunt câteva dintre ele.

El Avión, Manuel Antonio, Costa Rica

Avionul folosit este un C-123 Fairchild. A fost abandonat în anii ‘80 la Aeroportul Internațional din San José. În 2000, proprietarii l-au cumpărat, remodelat și transformat în restaurantul care este acum.

La Tante DC10, Accra, Ghana

Înainte să fie transformat în restaurant, avionul era perfect operațional. Acum funcționează drept loc unde se poate lua masa, chiar într-o locație de lângă aeroportul din oraș. Ce obișnuia să fie clasa întâi, acum este zona de așteptare iar clasa economy este zona unde se poate mânca.

Hawai Adda, Ludhiana, India

 

View this post on Instagram

 

Bliss ✨ (C) @jaskaransbook

A post shared by Hawai Adda (@hawaiaddaldh) on

Avionul este un Airbus 320 care obișnuia să aparțină companiei de zbor Air India, pentru a transporta pasageri. Inspirat de Maharaja Express, cel mai luxos tren indian, Hawai Adda este primul restaurant de acest tip din țara asiatică.

Steaks on a Plane, Bolton, Marea Britanie

Acest restaurant este numit după celebrul film, Snakes on a Plane, dar nu este nici pe departe la fel de periculos. Este vorba despre un Boeing 737 fără aripi în care poți intra doar pentru masa de prânz. Sau, dacă vrei, poți comanda mâncare la pachet, ca la drive thru, printr-o trapă din fuzelaj.

Runway 1, Haryana, India

Pentru a putea lua cina în acest Airbus A320, trebuie mai întâi să-ți cumperi un bilet de îmbarcare. Proprietarii au deschis restaurantul la sfârșitul lui 2017 și are foarte mare succes în India. La bordul avionului poți avea parte chiar de o simulare 3D de zbor.

The Airplane Restaurant, Colorado Springs

Avionul este un Boeing KC-97 din 1953 și este inscripționat cu sigla US Air Force. Proprietarii au deschis restaurantul în 2002 și este printre primele afaceri de acest tip. Restaurantul-avion este destul de căutat, deci vei avea nevoie de rezervare cu mult timp înainte pentru a-ți asigura un loc.

McDonald’s, Taupō, Noua Zeelandă

Restaurantul de tip fast food obișnuia să fie un Douglas DC-3. A aparținut companiei South Pacific Airlines, dar a fost scos din funcțiune în anii ’90. A fost vopsit în roșu și argintiu și i-a fost pictat fontul McDonald’s. Îți poți lua direct de aici porția de cartofi prăjiți.

Sursa: Cnn
Etichete: