23 dec. 2019 | 10:48

Renault are un SUV și mai ieftin decât Dacia Duster și deja e un succes

ACTUALITATE
Renault are un SUV și mai ieftin decât Dacia Duster și deja e un succes

Dacia se poate lăuda cu prețuri mici, dar pe unele piețe Renault se descurcă și mai bine. Așa e cazul cu modelul Triber, care în această lună a reușit o performanță deloc de neglijat. Iar prețul a fost un factor decisiv în această reușită.

Renault Triber este o mașină pe care compania a lansat-o pe piața din India în august 2019, spre finalul lunii. Până pe 9 decembrie, a vândut deja 18.500 de unități. Ca idee, mașina pornește cu un preț de circa 6.300 euro și, da, e poziționată sub Dacia Duster, dar te face să te întrebi dacă nu cumva SUV-ul românesc e prea scump.

De ce Renault Triber nu-i și în Europa

Renault Triber alternativa ieftina Dacia Duster (3)

Renault Triber este un autoturism proiectat și fabricat pentru piața din India. E o creație a companiei franceze și nu alt model Dacia vândut sub emblema francezilor. E un autovehicul compact, are mai puțin de patru metri, cu o capacitate mare a portbagajului și cinci locuri pentru pasageri.

La o adică, Triber e SUV, dar poate fi lejer o Dacia Logan MCV cu accente de SUV. Modelul este gândit să fie modular, modern și, mai presus de orice, să ofere un raport excelent între preț și calitate.

Cei din India care au testat mașina susțin că-i 3-în-1: SUV, un hatchback și un MPV (monovolum) într-o singură mașină. Iar prețul, ei bine, Dacia încă n-are nimic care să concureze la acel nivel. Iar în Europa nu va ajunge niciodată la așa performanță.

Renault Triber are un portabagaj de 625 de litri, anvelope pe 15 inci, o lungime de 3,99 metri și o înălțime de 1,64 metri. Păstrează numeroase elemente de design popularizate de Renault pe modelele sale sau pe Dacia și arată suficient de modern, cât să nu te gândești neapărat că-i doar pentru cărat marfă.

Același motor ca pe mașini Dacia

Renault-Triber-alternativa-ieftina-Dacia-Duster-2

Renault-Triber-alternativa-ieftina-Dacia-Duster-2

Deocamdată, Triber a fost lansat cu un motor 1.0 SCe de 72 CP. Dacia folosește acest motor pe Sandero sau Logan. Și e unul dintre motoarele preferate de alianța Renault – Nissan, că poate duce prețul mai jos.

Pentru Triber e pregătit și un motor de un litru, turbo. E vorba de un model cu trei cilindri, care-i, de fapt, un mai vechi motor de 1.3 litri. Va ajunge pe modele Renault și Nissan în 2020. Pe Triber, cel puțin, vor fi ambele disponibile.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele