Astronauții vor refolosi plasticul pentru a printa obiecte 3D
Astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale vor folosi plastic reciclat drept „cerneală” pentru imprimante 3D.
Spațiul din cadrul Stației Spațiale internaționale este limitat, așa că astronauții de la bordul său trebuie să recurgă la tot felul de soluții pentru inventive pentru a economisi spațiu. De data aceasta, vor recicla plasticul pe care îl folosesc în spațiu și îl vor transforma în obiecte de care au adevărată nevoie pe durata șederii lor la bordul navei spațiale.
Astfel, astronauții vor folosi plastic reciclat pentru a crea instrumente sau obiecte care le sunt necesare, totul cu ajutorul unei imprimante 3D. Imprimanta va fi trimisă spre stația spațială de pe orbită de către un furnizor NASA. Aceasta va topi plasticul de care astronauții nu vor mai avea nevoie și îl va folosi drept „cerneală”, care va da naștere unor noi obiecte.
Folosind planuri de proiectare preexistente, astronauții vor putea folosi dispozitivul pentru a imprima instrumente și piese de schimb. Vor printa inclusiv chei, tacâmuri sau cârlige pentru cabluri.
Astronauții vor recicla plastic și-l vor printa 3D
Made In Space, compania care a creat dispozitivul l-a numit The Plastic Recycler și îl va trimite în spațiu la bordul unei navei spațiale Cygnus. Livrarea va avea loc pe data de 2 noiembrie.
Plasticul va fi transformat în ceea ce compania numește un „amestec de ciment spațial”. Va transforma vechiul plastic în bio-cerneală pentru imprimanta 3D. Partea și mai interesantă e că acesta va putea fi refolosit continuu. Astfel, astronauții vor putea refolosi toate obiectele din plastic de care nu mai au nevoie, precum ambalaje sau recipiente. În plus, vor putea recicla chiar și obiectele printate 3D cu ajutorul dispozitivului The Plastic Recycler.
„Acesta va facilita reutilizarea materialelor pentru a rezolva noi probleme, pe măsură ce acestea apar fie pe Stația Spațială Internațională, fie în viitoarele misiuni de explorare spațială cu echipaj uman”, spune Made In Space.