Tehnologia care va schimba radical modul în care percepi realitatea
Realitatea augmentată este modalitatea prin care startup-ul Magic Leap urmărește să creeze o versiune digitală a „straturilor” care compun lumea în care trăim.
Rony Abovitz, CEO Magic Leap, anunțat ideea în octombrie 2018, inspirat de proiectul Experimental Prototype Community of Tomorrow al lui Walt Disney, concept neterminat de acesta în timpul vieții. Abovitz a numit conceptul său Magicvers și constă într-o serie de layere digitale care ar exista în realitatea augmentată.
La sfârșitul lunii februarie 2019, compania a dat mai multe detalii despre concept într-o postare pe blog.
În esență, proiectul Magic Leap își imaginează un viitor în care orice locație (fie aceasta o cameră sau chiar o întreagă țară) are nu doar o prezență fizică, ci și una digitală, care ia forma unor layere variate.
Pe scurt, Abovitz și echipa lui văd tehnologia ca un spațiu fizic peste care sunt așezate straturi de obiecte și servicii digitale pe care oamenii le pot accesa prin device-uri conectate. Acestea pot fi accesate atât prin tehnologia Magic Leap, cât și prin alte headset-uri.
O diagramă distribuită pe Twitter de CEO-ul companiei ar putea să clarifice orice dubiu. Ne arată cum poate AR să ne permită să încorporăm serviciile digitale în lumea fizică.
Dezvoltarea tehnologiei va fi destul de scumpă. Compania va avea nevoie de sute de miliarde de dolari să construiască infrastructura necesară în orașele moderne din mai multe țări. Magic Leap va folosi tehnologia 5G (și ce va urma după aceasta) ca „sursă de energie”.
Compania ar putea, de asemenea, să se confrunte cu probleme legate de securitatea datelor personale, având în vedere toate informațiile personale ale oamenilor care ar exista în această lume digitală. Totuși, compania susține că deja lucrează la metode prin care să protejeze aceste date.
Magic Leap susține că proiectul său va elimina limitele spațiului și timpului și va oferi noi modalități prin care comunicarea să aibă loc.