Cât de vulnerabile sunt aplicațiile pre-instalate pe telefonul tău cu Android

Cât de vulnerabile sunt aplicațiile pre-instalate pe telefonul tău cu Android

Cele mai multe aplicații de pe telefoane au și vulnerabilități, însă aceste telefoane cu Android au probleme în ceea ce le privește pe acelea care vin gata instalate pe dispozitivul tău.

Kryptowire, o firmă de securitate cibernetică americană a descoperit că o serie largă de telefoane cu sistem de operare Android vin la pachet cu aplicații gata instalate extrem de vulerabile, care pot dăuna grav dispozitivului tău.

Firma de securitate cibernetică a vrut să identifice care utilizatori riscă să fie ținta unor probleme din cauza vulnerabilitățillor care se află în aplicațiile pre-instalate. În acest sens, au analizat o gamă largă de furnizori și operatori Android. Au testat atât dispozitive low-end, cât și telefoane mai performante, ale unor companii importante.

Compania spune că obiectivul principal a fost expunerea amenințărilor pre-poziționate pe dispozitivele Android vândute de către operatorii din Statele Unite. Totuși, rezultatele afectează dispozitivele din întreaga lume.

Cât de vulnerabile sunt aplicațiile pre-instalate pe Android

Echipa de cercetători din cadrul Kryptowire a descoperit în total 146 de vulnerabilități în ceea ce privește aplicațiile care vin gata instalate pe telefoane. Printre altele, vulnerabilitățile descoperite pot permite atacatorilor cibernetici să capete control asupra dispozitivului și să execute cod, să modifice setări, să schimbe permisiunile acordate aplicațiilor sau chiar să înregistreze cu ajutorul microfonului pe telefoane cu Android.

Firma a descoperit aplicațiile cu probleme pe telefoane de la 29 de producători. Deși majoritatea se aplică pe telefoane low-end și mid-range, există și câteva produse de companii mai mari, precum Samsung, ASUS, Sony sau Xiaomi. De exemplu, sunt afectate și telefoane precum Samsung S7 sau ASUS ZenFone 3.

Poți găsi aici lista completă a telefoanelor afectate, cât și vulnerabilitățile exacte pe care aplicațiile pre-instalate pe acestea le au.

Pentru a descoperi vulnerabilitățile, firma de securitate cibernetică a dezvoltat un instrument care se ocupă automat de detectarea acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Hotnews