Prezervativele care își schimbă culoarea în contact cu bolile sexuale
Se spune că adolescenții se gândesc mai mereu la sex. Pentru mulți dintre ei este adevărat, dar partea bună este că pe unii îi interesează sexul protejat.
Astfel, trei adolescenți britanici – doi în vârstă de 14 ani și unul de 13 ani – de la Isaac Newton Academy din Anglia au venit cu ideea de a crea un nou tip de prezervativ, care poate detecta bolile cu transmisie sexuală.
Băieții care au venit ideea se numesc Daanyaal Ali, Muaz Nawaz și Chirag Shah. Ei au botezat proiectul S.T. EYE. Această idee a câștigat premiul cel mare la U.K.’s TeenTech Awards – care implică 1.500 de dolari și o călătorie la Palatul Buckingham pentru o întâlnire cu Prințul Andrew. Mai mult, cei trei adolescenți au fost deja abordații de companii de prezervative pentru punerea în practică a conceptului.
„Știam că bolile cu transmisie sexuală erau o problemă imensă în Marea BritanieDacia, vânzări dublate în Marea Britanie. De ce preferă englezii mașina românilor„, a zis Daanyaal. „Am văzut un gol pe piață și am vrut să îi ajutăm pe oameni să se simtă mai în siguranță”.
„Ar exista anticorpi pe prezervativ care ar interacționa cu antigenele bolii cu transmisie sexuală, făcând ca prezervativul să își schimbe culorile în funcție de boală”, arată The Washington Post. „De exemplu, dacă prezervativul ar fi expus la clamidia, ar putea să se înverzească – sau galben pentru herpes, violet pentru human papilloma virus și albastru pentru sifilis”.
Cu toate astea, ideea are dezavantajele ei. Spre exemplu, încă nu se știe dacă bolile cu transmisie sexuală vor fi detectate doar de purtătorul prezervativului sau și de partener. Mai apoi, nu este clar ce s-ar întâmpla dacă prezervativul intră în contact cu mai multe boli sexuale deodată – s-ar transforma într-un curcubeu? Nu în ultimul rând, rămân dificultăți de logistică cu privire la care ar fi metoda cea mai bună de a afla la timp că unul din parteneri suferă de o boală venerică?