Pozele cu depășiri pe banda de urgență îți arată că nu merităm autostrăzi în România

Pozele cu depășiri pe banda de urgență îți arată că nu merităm autostrăzi în România

Datorită faptului că ieri a fost o zi liberă de sărbătoarea Rusaliilor, mulți români s-au bucurat de weekend prelungit. Din păcate, aceasta a reprezentat o nouă ocazie ca să vedem că nu suntem civilizați în trafic.

Cu ocazia fiecărei mini-vacanțe, românii din capitală fac tot ce este omenește posibil pentru a fugi din București. Din păcate, asta înseamnă că aproape toți se vor întoarce către orașul de reședință în aceeași zi. Ca urmare, atât ieri, cât și duminică, traficul pe A1 și A2 către București a fost infernal.  Pe drumurile naționale, situația a fost și mai gravă.

Pe sensul de mers către capitală, pe A1 și A2, s-au format cozi de mașini de mai mulți kilometri. În mod previzibil, nivelul de nervi și stres a atins cote alarmante. Nu a ajutat nici faptul că foarte mulți șoferi au ales să depășească bucăți mari din coloane pe banda de urgență, un fenomen foarte des întâlnit pe autostrăzile din România.

Fenomenul a fost detaliat în foarte multe postări pe Facebook, dar cuvintele lui Rareș Năstase de la România te iubesc! au devenit virale. Acest lucru s-a datorat și faptului că postarea sa care poate fi văzută integral mai jos a inclus mai multe poze cu mașini care au încălcat legislația în vigoare.

În mod previzibil, tonul postării a fost unul destul de agresiv. ”Ne mai mirăm că suntem pe primul loc în UE, la morţi pe şosele? Ne plângem că nu avem drumuri, dar pentru asta să fie făcute, ca să îşi testeze unii tupeul şi prostia pe ele?”, a scris Rareș într-o postare pe Facebook.

Reporterul Pro TV a insistat și pe faptul că aceste fotografii sunt suficient în țări precum Germania pentru a se reflecta în amenzi de circulație. „Câţiva poliţişti germani îmi spuneau cu ceva timp în urmă că nici nu trebuie să faci educaţie rutieră unor astfel de şoferi, e suficient să le aplici amenzi drastice, ferm, fără tăgadă… E drept că pe baza unor simple fotografii făcute de şoferi, cum sunt acestea, poliţia poate da amenzi în multe landuri germane. Iar oamenii iau atitudine şi pozează”, a continuat reporterul.

Citește și:
Etichete: