14 dec. 2019 | 14:15

Performanța Samsung care arată că nu mai există telefoane doar pentru bogați

ACTUALITATE
Performanța Samsung care arată că nu mai există telefoane doar pentru bogați

Samsung a lansat recent primul telefon pliabil – Galaxy Fold. Sud-coreenii au riscat cu un preț exorbitant, iar lucrurile nu stau chiar cum te-ai fi așteptat.

Samsung își anunța cu mare fast, pe la începutul anului, primul telefon pliabil – modelul Galaxy Fold. Lucrurile n-au mers așa de bine de la început. A fost lansat în aprilie, dar a fost retras la scurt timp de la vânzare din cauza unor probleme.

Samsung a lucrat peste vară la remedierea acestora și s-a încăpățânat să relanseze Galaxy Fold în luna septembrie. Sud-coreenii au mai băgat o fisă și, de data aceasta, a fost cu noroc. Telefonul, în ciuda prețului extrem de mare, s-a vândut extrem de bine.

E posibil ca cifrele să-i fi luat prin surprindere chiar și pe cei de la Samsung, care și-au dorit să testeze piața cu un primul telefon pliabil.

Cum s-a vândut Samsung Galaxy Fold

Samsung tocmai ce a anunțat că modelul său pliabil s-a vândut în peste 1 milion de unități. Și a reușit această performanță într-un timp extrem de scurt, dacă stai să te gândești că prin septembrie vânzările ajunseseră la jumătate de milion de unități.

Șefii Samsung recunosc faptul că decizia de a scoate pe piață acest telefon în acest moment s-a dovedit un pariu câștigător. În plus, susțin că aveau nevoie inclusiv de feedback-ul negativ primit după luna aprilie. Au reușit, grație plângerilor, să remedieze problemele și să vină cu un produs îmbunătățit.

Ce preț are primul telefon pliabil al sud-coreenilor

Dacă te bate gândul să-ți cumperi Samsung Galxy Fold, ar trebui să știi că prețul nu e deloc unul mic. Costă în jur de 2.000 de euro. La eMag e redus în această perioadă.

Între altele, Galaxy Fold vine echipat cu un procesor Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 (7 nm) și rulează Android 9.0 (Pie). Are o memorie RAM de 12 GB și una internă de 512 GB.  Ecranul e Dynamic AMOLED capacitive touchscreen, iar camera principală are 16 MP.

Clipurile video sunt rulate la 2160p@60fps, 1080p@60/240fps și 720p@960fps