Pare de jucărie, dar un Matiz modificat a intrat în Cartea Recordurilor

Pare de jucărie, dar un Matiz modificat a intrat în Cartea Recordurilor

Niște oameni pasionați de desene animate au vrut să recreeze automobilul Little Tikes. La bază, au folosit un Matiz, iar creația lor este în Cartea Recordurilor Guiness.

Doi frați, Geoff și John Bitmead au o pasiune pentru modificarea autoturismelor. Tot ei, se jucau cu mașini din plastic atunci când erau mici și aveau o fascinație teribilă pentru cele din familia Little Tikes. Dacă ai copii mici, s-ar putea să fi auzit de ele. Dacă nu, ai fi surprins câte variante găsești pe Google.

Pornind de la entuziasmul lor pentru desene animate, s-au gândit să-și construiască propriul Little Tikes, dar o iterație care nu este de jucărie, pentru copii. În schimb, au vrut să facă un autoturism perfect funcțional pe care să-l poți utiliza pe șosele obișnuite. Rezultatul efortului lor se poate vedea în imaginile alăturate.

Mașina de jucărie care le-a inspirat creația este Little Tikes’ Cozy Coupe și a folosit, în cea mai mare parte, un Daewoo Matiz pentru structură și motorizare. Până nu demult, vedeai foarte multe astfel de autoturisme pe străzile din România, în varianta nemodificată.

Dacă nu era evident din poze, efortul din spatele acestui proiect a fost semnificativ. Mai mult decât atât, a implicat o investiție semnificativă. Cei doi frați au cheltuit aproximativ 5000 de dolari și au investit 1000 de ore în proiectul lor neobișnuit. În final, nu mai arată ca un Matiz, ci ca o mașină de jucărie și, bănuiesc că acesta a fost scopul.

După ce și-au terminat de construit mașina, cea mai mare bucurie a lor a constat într-o certificare din partea Cărții Recordurilor Guiness. Au reușit să primească o diplomă pentru cea mai mare mașină Cozy Coupe, cu o lungime de 2,7 metri. La final, chiar dacă investiția inițială a fost foarte mare, au vândut-o cu 33.000 de dolari, un detaliu deloc neglijabil pentru un Matiz cu viteza maximă de 110 kilometri pe oră.

adult-version-of-the-little-tike