Noul Mac Pro costă cât un Jaguar: ce poți face de prețul unei garsoniere

Noul Mac Pro costă cât un Jaguar: ce poți face de prețul unei garsoniere

Întotdeauna au fost absurd de scump sistemele Apple, dar cu noul Mac Pro s-a atins apogeul aroganței. Dacă optezi pentru configurația maximă pusă la dispoziție de compania americană, alternativa ar fi să-ți iei un Jaguar E Pace din 2019.

Noua generație de sisteme Mac Pro au fost anunțat în vara acestui an, de către Tim Cook, pe scena din Cupertino. Deși acele sisteme nu sunt de neglijat din punctul de vedere al performanței, au intrat în istorie din pricina prețului absurd și al faptului că, opțional, le poți achiziționa împreună cu un monitor profesional. Partea ofensatoare este că doar standul pentru acel monitor costă 1000 de dolari, ca să-ți formezi o opinie despre sumele vehiculate în asociere cu un sistem desktop de top în 2019.

Dacă banii nu sunt o problemă, poți ajunge să plătești 52.599 de dolari pe un configurația de top a unui Mac Pro. Cu acei bani ai șanse mari să-ți iei o garsonieră, în funcție de zonă și de spațiu. Eventual, poți opta pentru un Jaguar XE din 2019, o super mașină cu motor diesel de 2 litri, nou nouță și cu o putere totală de 200 de cai putere. apple_mac-pro-display-pro_mac-pro-internal_060319_

Revenind însă la Mac Pro, modul în care îți configurezi versiunea de top ar trebui să fie oferit ca un joc amuzant, deoarece acele sume te fac să zâmbești.

Prețul de start este de 5999 de dolari pentru configurația de bază. În funcție de ce vrei în interior, poți ajunge la 52.599 dolari. Pentru asta, vei avea la interior un Intel Xeon cu 28 de nuclee și 2,5GHz (7000 dolari), o memorie internă de 4TB în format SSD (1400 de dolari), două plăci RADEON Pro VEGA II Duo, cu câte 32GB RAM (10800 dolari) și nu mai puțin de 1,5TB RAM DDR4 ECC (12 x 128GB – 25.000 de dolari). Un accelerator proprietar pe PCI Express de tip Apple Afterburner mai adaugă 2000 de dolari la acea valoare. Dacă simți că se poate să arunci și mai mulți bani pe un sistem de editare foto/video, Apple te taxează 400 de dolari pentru niște roți atașate carcasei, în locul picioarelor fixe. Apple Mac Pro