Nikola Tesla a prezis smartphone-ul în 1926: cum a descris telefonul mobil și internetul

Nikola Tesla a prezis smartphone-ul în 1926: cum a descris telefonul mobil și internetul

Nikola Tesla este unul dintre cei mai importanți oameni de știință ai secolului trecut. Dacă nu ar fi fost el, lumea în care trăim ar fi fost cu totul altfel din punct de vedere tehnologic.

Nikola Tesla a trăit între 1856 și 1943. Pe lângă faptul că a fost responsabil de o serie importantă de invenții care ne-au făcut viața mai ușoară, cercetătorul avea avantajul unei viziuni tehnologice detaliate pe termen lung. Dintr-un punct de vedere, a știut ce ne rezervă viitorul și a prezis salturi tehnologice semnificative cu lux de amănunte.

Încă din 1926, în viziunea lui Tesla, viitorul părea că se îndreaptă către comunicații wireless, iar la baza nevoilor noastre de comunicare se va afla un telefon mobil. Au trecut aproximativ 80 de ani până la materializarea viselor lui Tesla, dar este în continuare fascinantă previziunea lui formulată într-o manieră cât se poate de clară.

”Când [tehnologia] wireless este aplicată perfect, întregul Pământ va fi transformat într-un creier gigantic, care, de fapt, chiar este. Toate lucrurile sunt particule ale unui întreg real și ritmic. Atunci vom putea să comunicăm unii cu alții instant, independent de distanță. Nu doar atât, dar prin televiziune și telefonie ne vom vedea și auzi unii pe alții perfect, de parcă am fi față în față, deși va exista o distanță de mii de mile între noi. Iar instrumentele prin care vom putea să facem asta vor fi uimitor de simple, comparativ cu telefoanele actuale. Un om va putea să care unul în buzunarul de la vestă.”, a declarat Tesla în 1926.

Deși a fost un prolific inventator cu foarte multe creații sub numele său, Tesla este popular la nivel global mai ales pentru inventarea curentului alternativ de care suntem dependenți și a sistemului electric de distribuție. A fost considerat un geniu atât în domeniul fizicii, cât și al mecanicii. La momentul decesului, avea 300 de patente în numele său și știa să vorbească fluent opt limbi străine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: