Netflix a lansat un abonament mai ieftin pe care sigur l-ai vrea în România

Netflix a lansat un abonament mai ieftin pe care sigur l-ai vrea în România
15:31 24.10.2019

În următorul an, Netflix va trebui să-și apere poziția pe piață în fața unor concurenți noi, ca Disney+ sau Apple TV+. Chiar dacă nu se vor extinde rapid la scară globală, compania a început deja să se pregătească. Așa e cazul și cu un nou tip de abonament.

Ce încearcă Netflix acum e să-și atragă noi utilizatori care poate vor trece sau nu la un abonament mai scump. Cum de câțiva ani compania are serviciile disponibile la scară globală, noua formă de abonare e gândită pentru țările mai sărace sau unde adopția telefoanelor e mare.


CE SĂ VEZI PE NETFLIX


Astfel, noul abonament a fost anunțat de Netflix pentru Malaezia. Costă puțin peste patru dolari pe lună (aproape 3,7 euro) și e disponibil doar pe telefon. Vezi ce vrei, dar atât timp cât folosești contul pe un telefon. Chiar dacă poți folosi un astfel de cont pe mai multe dispozitive, vei putea viziona doar pe unul singur la un moment dat. Tabletele pot fi folosite de asemenea.

Netflix face abonamentul special pentru ecranul principal

De câțiva ani se discută despre telefon ca fiind ecranul principal, iar televizorul fiind secundar, de multe ori în fundal. Conform datelor companiei, 88% din utilizatorii din Malaezia au un telefon, iar 78% din utilizatori folosesc servicii de streaming video.

Un abonament similar e disponibil și-n India, dar acolo prețul e de circa 2,8 dolari pe lună. Iar în Filipine un abonament pentru dispozitive mobile e circa 3,7 dolari.

De ce mizează Netflix pe telefon? Ei bine, pentru că în multe țări, pentru mulți utilizatori, e computerul principal. Pe Wi-Fi sau 3G sau 4G, telefonul e dispozitivul conectat mai mereu la internet, cu acces la aplicații. În egală măsură, compania are parteneriate cu producători de televizoare ca să preinstaleze aplicația și să ofere un buton dedicat pe telecomandă.

În România, cu atâtea abonamente ieftine de 4G, ar fi binevenit un astfel de abonament, mai ales dacă stai mult în transportul în comun sau n-ai televizor acasă și nu vrei să te uiți pe laptop.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Engadget