Moment istoric pentru Tesla: ce s-a întâmplat în fabrica din China

Moment istoric pentru Tesla: ce s-a întâmplat în fabrica din China
Ciprian Ioana
Ciprian Ioana
14:04 30.12.2019

Tesla e compania despre care se spune că a reinventat industria auto. Elon Musk mai marchează încă un moment extrem de important în istoria companiei sale.

Tesla, compania lui Elon Musk, s-a făcut cunoscută pentru mașinile electrice. A pus sub caroseriile sale cele mai noi tehnologii și a inovat industria auto. În acest moment,  toți marii producători fac tranziția spre modelele electrice, constrânși și de normele dure anti-poluare.

Recent, constructorul american de electrice a primit aprobare pentru a-și deschide prima fabrică pe teritoriul Chinei. O gigafactory a fost ridicată lângă Shanghai, iar primele rezultate încep să apară.

Tesla a marcat un moment istoric: primele modele livrate din uzina din China.

Tesla a livrat primele mașini produse în China

E vorba de 15 mașini electrice Tesla Model 3 care au fost produse în fabrica de lângă Shanghai și au ajuns chiar la angajații Tesla de acolo. E un uriaș pas înainte făcut de Elon Musk, într-un moment în care tensiunile comerciale dintre SUA și China, primele două mari economii ale lumii, nu au dispărut. Ba din contră, există semne că acestea ar putea escalada.

E motivul pentru care anunțul Tesla trebuie privit ca un moment istoric. Mai ales că alte companii americane au fost forțate să iasă de pe piața din China. Piața auto de acolo e cea mai mare din lume, iar investiția lui Elon Musk a primit undă verde din partea Guvernului de la Beijing.

Este prima fabrică a constructorului american deschisă în străinătate, iar Musk intenționează să producă cel puțin 3.000 de mașini Model 3S pe săptămână în  uzina din China.

Astfel, Tesla reușește să fie prezentă pe cea mai mare piață auto din lume și să evite taxele vamale impuse mașinilor produse în Statele Unite. De altfel, Musk nu vrea să exporte nimic din ce produce în China peste graniță.

Pe piața din China, modelul electric Tesla produs acolo concurează cu producătorii auto locali, dar și cu mărci puternice precum BMW și Mercedes-Benz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI