Modelul Volkswagen preferat de hipioți a fost „reînviat” cu un upgrade inedit

Modelul Volkswagen preferat de hipioți a fost „reînviat” cu un upgrade inedit

Un model cu care Volkswagen a făcut furori în rândul hipioților la începutul anilor 70 tocmai ce a fost adus în 2019. A primit un upgrade care să-l alinieze la vremurile noastre.

Microbuzul Type 2 a fost lansat de Volkswagen în 1972. E iconic pentru generația hippie a acelor vremuri și e imposibil să nu-l recunoști din pozele de la festivalurile acelor vremuri. Reprezintă un model iconic al mărcii germane și a primit un upgrade demn de 2019.

Volkswagen a colaborat pentru acest proiect cu specialiștii de la EV West, o companie specializată în modificarea motoarelor unor mașini și înlocuirea lor cu baterii electrice. E vorba de aceeași companie care a modificat și modelul camionetei Tesla Model S.

Așa a ajuns și microbuzul hipioților din anii 70 să se adapteze anului 2019 și să aibă montată o baterie electrică.

Volkswagen își reinventează modelele iconice

Nu este pentru prima dată când Volkswagen vrea să readucă în atenție modelele iconice pe care le-a lansat de-a lungul timpului. Recent, a prezentat o întreagă gamă denumită ID Buzz. Ce înseamnă acest lucru:

E, practic, Volkswagen Microbus, van-ul lansat în anii 60, care se reinventează și va fi lansat pe piață sub numele ID Buzz. Buzz va fi mai mare, mai spațios și, desigur, dotat cu tehnologii de ultimă generație. Volkswagen nu-și uită, așadar, trecutul și cum a devenit cel mai mare producător auto din lume.

vw id buzz microbus

Și caută să mențină memorie vie și celor care au trăit acele vremuri. Cât despre viitorul electric al mărcii, germanii au planuri mari. Compania a anunțat că va investi mai mulți bani decât planificase pentru a-și extinde flota de mașini electice.

Astfel, în următorii ani, compania germană va pune la bătaie 60 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de vehicule electrice. Plănuiește să lanseze 75 de modele 100% electrice și 60 de vehicule hibrid, pentru a arăta grijă față de mediu și pentru a îndeplini țintele privind normele de poluare impuse de Uniunea Europeană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: