06 dec. 2019 | 08:08

Microsoft reinventează Office pentru mobile: ce se întâmplă cu Outlook, Word, Excel și celelalte

ACTUALITATE
Microsoft reinventează Office pentru mobile: ce se întâmplă cu Outlook, Word, Excel și celelalte

Microsoft Office este o suită clasică de programe ale gigantului din Redmond care continuă să fie foarte relevantă în 2019, iar americani i-au adus câteva transformări pentru a câștiga teren pe mobile.

Fără prea multe speculații în acest sens, Microsoft a lansat versiuni actualizate de Outlook, OneDrive, Word, Excel și PowerPoint în varianta pentru mobile. Acestea sunt aliniate acum la limbajul de design Fluent pe care compania a încercat să-l promoveze în ultimii ani. În plus, schimbări importante de funcționalitate sunt menite ”să ducă productivitate pe mobile la un alt nivel”, se arată în comunicatul de presă al Microsoft care a însoțit lansarea.

Partea cea mai relevantă a actualizării ține însă de design, de unificarea particularităților vizuale în așa fel încât întregul set de aplicații să formeze un tot unitar. Pornind de la această premisă, icoanele tuturor aplicațiilor din Office pentru iPhone și Android s-au schimbat, la fel și ecranul care îți apare pentru câteva momente când deschizi aplicația. Aspectul fonturilor folosite și al meniurilor este, de asemenea, ”din același film”.

Printre funcțiile complet noi se numără Play My Email, un mecanism care facilitează redarea mesajelor primite în inbox pe Outlook de parcă ar fi un podcast. Read Aloud va face același lucru în Word și celelalte aplicații. În plus, îți poți folosi telefonul pentru a scana rapid documente și tabele, pentru ca în secunda următoare să le ai transpuse în programele Office și, implicit, în cloudul personal din OneDrive.

Când au început să lucreze la aceste schimbări substanțiale, inginerii Microsoft au plecat de la un studiu recent care confirmă că petrecem, în medie, până la patru ore pe zi cu ochii în telefon. Această perioadă absurdă este însă împărțită în sesiuni de 20-30 de secunde, pe parcursul zilei, iar gigantul din Redmond a încercat să faciliteze un pic de productivitate în acele jumătăți de minut.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele