Mercedes recunoaște că te spionează și știe unde e mașina ta în orice moment

Mercedes recunoaște că te spionează și știe unde e mașina ta în orice moment

Dacă deții o mașină marca Mercedes există un foarte mare risc ca producătorul să știe exact unde te afli atunci când ești la volan și nu numai.

Intimitatea e un lucru important, însă de multe ori n-o ai neapărat la nivelul la care ai vrea, nici măcar în propria mașină. Mercedes, compania producătoare de mașini a recunoscut că vehiculele sale sunt dotate cu dispozitive de urmărire menite să îți urmărească permanent locația.

Acești senzori sunt aplicați pe toate mașinile vândute prin reprezentațe oficiale începând cu anul 2018. Odată cu luna martie a anului respectiv, mașinile produse în Uniunea Europeană trebuie să fie dotate cu eCall. Acesta este un sistem care poate transmite date către serviciile de urgență în caz de accident. Printre aceste date pe care dispozitivul le colectează și trimite mai departe se numără și locația vehicului.

Totuși, problema în cazul Mercedes este că nu folosește datele colecctate de sistem doar în situații de urgență. În schimb, compania folosește senzorii pentru a localiza și reintra în posesia vehiculelor din Marea Britanie pentru care șoferii nu sunt la zi cu plățile.

Mercedes poate afla în orice secundă unde se află mașina ta

Compania admite acest lucru, însă încearcă în același timp să-și găsească scuze. „Procesul de reintrare în posesie este folosit în câteva cazuri excepționale și numai ca ultimă soluție, atunci când clienții întârzie cu plata sau încalcă contractul și nu răspund în mod repetat cererilor de returnare a vehiculului”, a declarat un purtător de cuvânt Mercedes. Acesta ține să sublinieze și faptul că senzorii nu monitorizează în mod constant vehiculele clienților.

Partea proastă e că ce face Mercedes este, în mod tehnic, legal. Cel puțin asta spune Christopher Weatherhead, technology lead al Privacy International. Totuși, acesta adaugă că practica ridică o problemă mai largă legată de nivelul de supraveghere care se află într-o continuă creștere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNN
Etichete: