Legendara McLaren F1 revine în forma acestei „bestii” de 1.800 de cai-putere

Legendara McLaren F1 revine în forma acestei „bestii” de 1.800 de cai-putere

Designerul celei mai tari mașini McLaren o să-și pună experiența la lucru ca să creeze o nouă mașină inedită. Producătorul este aproape necunoscut, dar dacă realizează acest hypercar, va deveni cu adevărat celebru.

Pe la sfârșitul anilor ‘90, Peter Stevens crease designul uneia dintre cele mai frumoase și mai rapide mașini din lume – McLaren F1, o „bestie” camuflată în „haina” elegantă a unei mașini de circuit superbe. Azi, McLaren F1 este considerată una dintre cele mai rapide mașini din istorie, care a schimbat viitorul mașinilor din categoria hypercar.

mclaren

Dar, Peter Stevens n-a rămas fără idei și își pune la bătaie experiența de designer pentru a ajuta compania Dendrobium să creeze o mașină care ar putea, de asemenea, să schimbe viitorul.

Ea a fost anunțată încă de anul trecut, dar, momentan, există doar un prototip – XP-2 – dar deja prezintă un design atipic, cât de ciudată, pe atât de futuristă. Și, evident, va fi electrică pentru că toți producătorii visează la un viitor al mașinilor nepoluante, chiar dacă încă n-au curajul să le grăbească ascensiunea.

mclaren

În spatele Dendrobium se află Vanda Electrics, o companie singaporeză care vrea să aducă viitorul electrificării automobilelor mai repede decât ar fi cazul.

Deocamdată se știu extrem de puține detalii despre specificațiile tehnice, dar publicul a fost asigurat că vor vedea o mașină incredibil de puternică – 1.800 de cai-putere. Nici nu vreau să știu ce faci cu un asemenea motor…tractezi cu ea avioane militare, tancuri, vapoare spre țărm…? În plus, va atinge o viteză maximă de peste 300 km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,7 secunde.

mclaren

Dacă privești prototipul din lateral, parcă observi multe asemănări cu McLaren F1 și asta e bine pentru că acel brand a avut o influență importantă în lumea automobilismului.

Chiar dacă n-a auzit nimeni de Dendrobium, măcar știe să învețe de la cei mai buni.

mclaren

Citește și:
Sursa: Carscoops