„Corcitura” de Mustang cu Tesla: mașina din anii ’60 reinventată pentru 2019

„Corcitura” de Mustang cu Tesla: mașina din anii '60 reinventată pentru 2019

Ford Mustang este una dintre cele mai iconice mașini create vreodată, iar acești britanici reinventează celebrul model pentru 2019.

Ford Mustang este o mașină emblematică americană și un simbol pentru Ford. Însă este o mașină a trecutului. În schimb, mașina viitorul este electrică și foarte tehnologizată.

Cu toate acestea, Ford Mustang trece în viitor cu ajutorul startup-ului britanic Charge. Britanicii au luat clasicul exterior al unui Mustang și l-au combinat cu interiorul unui Tesla și astfel a reieșit „corcitura” de Mustang cu Tesla.

Exteriorul este unul clasic și dacă ai vedea automobilul pe stradă probabil ți-ar fi greu să observi diferențele dintre acest model și cel din anii 60.

La interior lucrurile stau total diferit. Aici avem o baterie de 64 kWh, un motor electric de 300 kW și un sistem de încărcare rapidă ce susține o rată de încărcare de 50 kW. Cei de la Charge spun că modelul poate fi configurat cu tracțiune pe spate sau cu tracțiune integrală și poate livra până la 7500 Nm cuplu la roată și 1200 Nm cuplu motor.

Ford Mustang, cea mai tare combinație dintre nou și vechi

Mașina poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,09 secunde. Bateria de 64 kWh este una destul de mare, dar este de așteptat ca modelul să poată parcurge doar 200 km cu o singură încărcare. Cel mai probabil, designul old-school al caroseriei nu este foarte aerodinamic.

Interiorul este unul modern, inspirat de Model S de la Tesla. Avem o tabletă mare în mijloc, iar designul este unul foarte minimalist în alb și negru. Poți alege de pe tabletă ce fel de mod de condus vrei (eco, sport sau ultimate), cum să fie suspensia (joasă, normală sau ridicată) și poți schimba chiar și tracțiunea.

Mașina arată foarte bine și pare a fi destul de rapidă și puternică. Doar 499 de astfel de automobile se vor produce, iar prețul de achiziție al unui model este de 300.000 de lire sterline.

Citește și:
Sursa: Electrek