Lexar a dezvăluit cel mai mare card SD din lume

Lexar a dezvăluit cel mai mare card SD din lume

Când vine vorba de medii de stocare, soluțiile pe care le folosim nu s-au mai schimbat de-a lungul anilor, dar asta nu înseamnă că nu evoluează constant prin companii precum SanDisk sau Lexar.

La scurt timp după ce SanDisk a anunțat primul stick USB din lume cu o capacitate record de nu mai puțin de 4TB, aceeași companie a anunțat SSD-ul extern de mai jos. Gadgetul cu pricina nu pare revoluționar la prima vedere, dar va rămâne în memoria pasionaților de viteză prin rata de transfer promisă doritorilor.

SanDisk Extreme Pro Portable SSD este o serie de SSD-uri externe mai veche de la SanDisk, dar prin actualizarea de la CES 2019, creațiile companiei au atins o viteză record la capitolul rată de citire. Acest gadget profită de USB 3.1 Gen 2 pentru interfață și de tehnologia NVMe pentru SSD-ul de la interior.

De pe noul SanDisk Extreme Pro Portable SSD poți transfera date cu până la 1GB/s. Ca referință, unele dintre cele rapide SSD-uri externe pe USB 3.0 ”prindeau” 550MB/s pe USB 3.0. Cu alte cuvinte, viteza este aproape dublă comparativ cu celelalte soluții de pe piață. Noul SSD nu are încă un preț de achiziție, dar îl vei putea achiziționa în primăvara acestui an în capacități de 500GB, 1TB și 2TB.

Tot la CES 2019, cei de la Lexar au lansat un card de memorie SD record. De format tradițional, cardul atinge capacitatea tradițională de 1TB, fiind perfect pentru fotografii care imortalizează cadre în format necomprimat.

În teorie, cei de la SanDisk au promis primii că vor aduce un card SD de un terrabyte pe piață, dar respectivul fenomen nu s-a întâmplat până la această oră. Ca urmare, Lexar 1TB 644X SDXC UHS-I va intra în istorie ca fiind primul din această categorie. Nu de alta, dar îl poți cumpăra cu 400 de dolari de la mai mulți comercianți online.

sandisk-extreme-ssd

Citește și: