Glumele cu Kovesi care aduc soarele pe strada ta ca să uiți de PSD

Glumele cu Kovesi care aduc soarele pe strada ta ca să uiți de PSD

Laura Codruța Kovesi e iar în atenția românilor. Ea e în cursa pentru ocuparea funcției de procuror-șef european. În acest sens, a primit un vot important și internetul românesc s-a bucurat cum știe mai bine.

Pe 27 februarie, Laura Codruța Kovesi a obținut 26 voturi în comisia pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a Parlamentului European. Astfel, s-a clasat pe primul loc în cursa pentru ocuparea poziției de procuror-șef al Parchetului European.

Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franța) cu 22 voturi. Pe trei Andres Ritter (Germania), care a obținut un singur vot. Un vot a fost nul.

Laura Codruța Kovesi a reușit asta în ciuda propagandei PSD, în ciuda Mariei Grapini și, mai ales, în ciuda lui Liviu Dragnea, care a spus că nu știe engleză când a fost întrebat despre Kovesi.

Pe mai departe, propunerea Kovesi va ajunge, după validarea de către șefii grupurilor politice, la membrii Consiliului Uniunii Europene. Ei vor decide cu majoritate dacă o susțin sau nu. Ceilalți doi candidați au fost eliminați din cursă.

Victoria lui Kovesi de acum vine la doar o zi după alt vot important. Pe 26 februarie, votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european i-a adus cele mai multe puncte. Fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot.

Procurorul-şef european, care va conduce Biroul Procurorului Public European (EPPO), va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu. Până se va ajunge în acel punct, pe internetul românesc a început sărbătoarea. Câteva meme, dintre cele mai bune, le regăsești mai jos.

Glumele anti-PSD după ce Kovesi a primit majoritatea voturilor în comisia LIBE

Alex Popescu meme Laura Codruta Kovesi
Alex Popescu via Utopia
Piata Victoriei meme Laura Codruta Kovesi
Pagina de Facebook Piața Victoriei
Otto Kunstantin meme Laura Codruta Kovesi
Otto Kunstantin via Utopia

 

 

 

 

 

 

Oscar Manto meme Laura Codruta Kovesi
Oscar Manto / Facebook
Sursa: Comentacii / Facebook
Mihai Ghiduc meme Laura Codruta Kovesi
Mihai Ghiduc / Facebook
Andreea Apostu meme Laura Codruta Kovesi
Andreea Apostu via Utopia
Urmăriți Playtech.ro și pe