26 oct. 2019 | 10:04

Jaguar a creat o mașină impresionantă, însă doar pentru un joc video

ACTUALITATE
Jaguar a creat o mașină impresionantă, însă doar pentru un joc video

Designul noului model de Jaguar este unul futuristic, numai că, din păcate, nu vei putea conduce mașina decât în mediul virtual.

Producătorul de mașini a creat o mașină special pentru seria de jocuri Gran Turismo.

Proiectul nu este unul nou, ci a început acum șase ani, odată cu Gran Turismo 6. În 2013, se lansa Vision Gran Turismo, un program în cadrul căruia producători reali de mașini creează concepte ficționale de vehicule doar pentru a putea fi folosite în jocuri video.

De data aceasta, producătorul de mașini de lux britanic vine cu o mașină impresionanată, pe care a numit-o Jaguar Vision Gran Turismo Coupé. Vehiculul este lung, scăzut și foarte lat.

Compania spune că mașina creată pentru seria de jocuri video Gran Turismo are ca sursă de inspirație alte vehicule legendare produse de Jaguar. Astfel, aripile din față sunt similare cu cele de pe modeul C-Type, în timp ce din profil, mașina ar aduce cu modelul D-Type al companiei.

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé va putea fi condusă doar în mediul virtual

Deși specificațiile tehnice sunt destul de inutile, compania îți explică ce poate să facă vehiculul său virtual. Mașina este 100% electrică și are 1006 de cai putere. Ajunge la viteze 321 km/h. De asemenea, poate ajunge la 100 km/h în mai puțin de două secunde.

Pentru a se asigura că vehiculul va fi competitiv în joc, Jaguar chiar și-a implicat și inginerii din echipa de curse Formula E în proiect.

Jaguar Vision Gran Turismo Coupé va putea fi condusă în cadrul jocului Gran Turismo Sport, apărut în 2017. O vei putea descărca gratuit începând cu sfârșitul lunii noiembrie.

Seria de jocuri este destul de populară pe PlayStation, și îți poți da seama de asta dacă te gândești că proiectul se derulează și acum, șase ani mai târziu, cu nume mari din industria auto precum Jaguar.