Ce schimbă iOS 13.1 pe un iPhone care a trecut prin service

Ce schimbă iOS 13.1 pe un iPhone care a trecut prin service

Cei de la Apple au fost implicați în numeroase scandaluri din cauza piedicilor pe care le-au pus oamenilor care încercau să-și repare telefonul în afara unui service oficial. Continuă practica cu iOS 13.1.

În trecut, dacă îți schimbai bateria la iPhone în afara unui service Apple, primeai un mesaj de eroare și riscai ca estimările legate de durata ei de viață să fie eronate. La telefoanele care foloseau un senzor Touch ID pentru autentificare, senzorul devenea nefuncțional în cazul în care ți-ai spart ecranul și nu l-ai înlocuit la un furnizor oficial de service Apple, precum iStyle sau Noumax.

Practicile respective au reprezentat subiectul unui proces în Statele Unite ale Americii intitulat ”dreptul la reparație”. Conform concluziilor acelui caz, compania condusă de Tim Cook se obligă să ofere acces la componente originale celor care vor să înlocuiască baterii sau ecrane.

Chiar și așa, în iOS 13.1, printre schimbările evidente de interfață și funcționalitate, Apple a integrat o particularitate care nu va încânta foarte mulți utilizatori. Aceasta vizează o serie de avertismente dedicate celor care și-au schimbat ecranul la telefon într-un service neautorizat.

iPhone 11 e primul pe listă

Apple a emis și un comunicat de presă pe marginea acestui subiect, dar în documentul cu pricina sunt menționate doar dispozitivele din familia iPhone 11. Nu este foarte clar dacă va afecta și alte aparate mai vechi ale producătorului, dar ar fi ciudat să nu fie așa.

Notificarea prin care ești avertizat că terminalul nu poate verifica dacă ai un panou original va apărea pe ecranul de blocare și în centrul de notificări pe parcursul a patru zile. După acea perioadă, îl vei găsi în Settings sau Configurări pentru alte 15 zile. La finalul respectivei perioade, se va muta permanent în Configurări – General – About/Informații. Este important de reținut că respectivul mesaj nu-ți spune că nu ai un ecran original, ci doar că nu-i poate verifica autenticitatea, ca să te streseze.

ios 13 eroare ecran

Citește și: