Intel și alți producători de cipuri anunță că încheie afacerile cu Huawei
Intel, Qualcomm, dar și alți producători nu-și vor mai vinde produsele către Huawei și astfel veștile rele se înmulțesc pentru compania chineză.
Atât SUA, cât și China și-au impus noi taxe vamale punitive, iar războiul a degenerat și acum afectează și Huawei, cel mai important producător chinez de telefoane și principalul competitor pentru Samsung și Apple. Jurnaliștii de la Reuters au confirmat că Google a suspendat toate tranzacțiile de tehnologie proprietară, atât pe partea de hardware, cât și de software, cu Huawei .
Asta înseamnă că telefoanele Huawei nu vor mai avea aplicațiile Google. Despre asta am relatat pe larg aici.
Totuși, veștile rele continuă și alți producători americani au anunțat că nu vor mai vinde componentele către compania chineză. Bloomberg relatează că Intel, Qualcomm și Broadcom, cei mai importanți producători de cipuri din lume, renunță la înțelegerile cu Huawei. Mai mult, jurnaliștii de la Nikkei anunță că și producătorul german de cipuri Infineon Technologies își suspendă livrările către Huawei, la fel și alte două companii americane, Micron Technology și Western Digital.
Cât de mult afectează această decizie afacerile Huawei
Anagajații companiilor americane au primit informații cum că firmele pentru care lucrează vor „îngheța” contractele cu Huawei până la o notificare ulterioară. Intel vinde cipuri de servere pentru Huawei, dar și procesoare pentru laptopuri. Impactul interzicerii vânzării de componente Qualcomm este mai mic deoarece compania din China își produce propriile modem-uri și propriile procesoare de smartphone-uri.
Un alt raport sugerează că cei de la Huawei bănuiau că așa ceva s-ar putea întâmpla și au început să stocheze procesoare de la americani în ultimele trei luni. Decizia s-ar putea dovedi salvatoare dacă situația se va rezolva într-un timp scurt.
De asemenea, Huawei a început să dezvolte alternative la Android și Windows, exact pentru acest gen de situație. Chiar CEO-ul companiei a confirmat asta. Microsoft nu a comentat această situație, dar este de așteptat ca și această companie să se alinieze dorințelor autorităților americane.
Va fi o perioadă interesantă și vom vedea cum va reacționa China la aceste vești.