ING Bank și Apple Pay: ce înseamnă că vei avea opțiunea în România

ING Bank și Apple Pay: ce înseamnă că vei avea opțiunea în România

Plățile cu telefonul cu ING Bank sunt convenabile, iar în curând și utilizatorii de iPhone vor putea plăti cu telefonul prin Apple Pay.

Smartphone-ul a devenit obiectul de care nu te desparți în timpul zilei, iar noaptea dormi cu el alături. Folosim telefonul ca să comunicăm, să ne distrăm și ca să răspundem la mailurile de la muncă. De ce nu l-am utiliza și pentru a plăti online sau pentru a plăti alimentele de la supermarket.

Data viitoare când plătești la magazin, o vei face direct telefonul, fără să-ți mai scoți cardul sau banii din portofel. ING Bank și Banca Transilniva oferă o opțiune similară pe Android. Pe iOS această facilitate va fi asigurată de Apple Pay.

Plățile contactless cu telefonul sunt posibile datorită tehnologiei NFC (Near Field Communication). Acesta este un standard pentru dispozitivele electronice folosit pentru a stabili o conexiune radio între ele atunci când sunt apropiate. Cu ajutorul NFC se fac schimburi de informații, ceea ce poate însemna realizarea automată a unor setări sau, în cazul Apple Pay sau ING Pay de la ING Bank, plăți electronice.

ING Bank România a lansat pe 23 iulie serviciul de plată cu telefonul mobil ING Pay pentru clienții persoane fizice. Acesta poate fi activat simplu din ING Home’Bank, după actualizarea aplicației.

Când va aduce ING Bank sistemul de plată Apple Pay în România

La activarea ING Pay, va fi emis instant și gratuit un card virtual. Acesta va fi atașat la oricare dintre conturile curente în lei deschise la ING. Clientul poate configura care e contul pe care activează plata cu telefonul. Clienții ING Bank pot activa ING Pay pe două telefoane înregistrate ca dispozitive de încredere.

Serviciul s-a dovedit a fi unul destul de popular în jurul clienților băncii. Până în aprilie 2019, peste 73.000 de clienți și-au activat serviciul de plată cu telefonul și au făcut 2,9 milioane de tranzacții.

ING Bank, Banca Transilvania și Orange Money au anunțat că vor implementa soluția de plată Apple Pay. Aceasta va fi disponibilă, cel mai probabil, începând din această vară.

Plata prin Apple Pay funcționează oriunde sunt acceptate și plăți contactless obișnuite. Dar trebuie să fie POS acceptat de Apple, că altfel nu. Iar dacă nu e acceptat de Apple, trebuie să fie aprobat de un partener, în cazul de față fiind vorba de ING Bank, Banca Transilvania sau Orange Money.

Sistemul de plată este securizat cu Face ID, Touch ID sau codul de deblocare al iPhone-ului. Tehnologia funcționează pe iPhone 6 și pe toate modelele apărute ulterior.

Citește și: