Impresii despre Dacia Duster direct de la Top Gear: „Deci, da, e banală”

Impresii despre Dacia Duster direct de la Top Gear: „Deci, da, e banală”

Top Gear prezintă Dacia Duster după o perioadă mai lungă de folosire. Așa cum te-ai aștepta, mașina românească nu dă pe nimeni pe spate, dar are atuurile sale în ceea ce privește dotările.

Top Gear a testat Dacia Duster cu motorul TCe 130, care în Marea Britanie costă aproape 17.500 de euro. Astfel, e vorba de una dintre versiunile mai scumpe și cu ceva mai multe dotări decât modelul de bază. Întrebarea de la care pornește acest review al mașinii e dacă Dacia, o companie cunoscută pentru mașinile ieftine, poate livra și ceva valoare pe lângă prețul mic.

„Dacia Duster n-arată deloc rău. Această nouă versiune e diferită de precedenta și arată ca o cutie mică și fericită”, susține Tom Ford în articolul său. „Același lucru poate fi spus despre interior, care nu-i neapărat prost, dar cu siguranță îi lipsește personalitatea.”

Dacia Duster pe care ar trebui s-o cumperi nu-i cea de bază

Dat fiind că modelul de Dacia Duster testat de Top Gear e aproape cel mai scump, ce pierzi când alegi cel mai ieftin model? Ei bine, Access n-are radio, aer condiționat și folosește materiale cât se poate de ieftine, de la jante de oțel la bare din plastic negru. Comfort, versiunea testată, e catalogată drept cea mai rațională alegere.

Ce primești în plus la Comfort față de Essential, adică a doua versiune, e o listă cu opțiuni care fac și nu fac neapărat folosirea mai bună. De exemplu, sunt jante de 16 inci din aliaj, computer de bord cu șapte funcții, cruise control, oglinzi electrice, CarPlay, MediaNav pe un ecran de 7 inci și camera pentru parcare cu spatele.

„Deci, da, e banală. Elementele de plastic din interior sunt destul de tari și ciudat de zgomotoase. […] E însă ceva foarte plăcut în a te urca într-o mașină și a o conduce. Și să nu pierzi 20 de minute setând diverse opțiuni și încercând să găsești poziția perfectă într-un scaun cu 2.347 de poziții […]”, notează Tom Ford în review-ul de Dacia Duster.

„Întrebarea aici n-ar trebui să fie dacă Dacia Duster are un preț corect, ci următoarele două: e de încredere și o să te plictisești vreodată cu acest stil?”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Top Gear