Ecranul pliabil Huawei ar putea fi la fel de prost ca cel de la Samsung

Ecranul pliabil Huawei ar putea fi la fel de prost ca cel de la Samsung

Huawei și Samsung au lansat ambele telefoane pliabile anul acesta, dar tehnologia pare să aibă mai multe probleme decât ne-am fi așteptat.

Samsung Fold a ajuns deja în teste, iar primele experiențe cu telefonul nu par să fie unele prea bune. Majoritatea recenziilor arată că telefonul are o calitate destul de proastă. Cele mai multe probleme sunt legate, bineînțeles, de ecranul pliabil. Asta ar putea însemna că dispozitivul nu este încă pregătit pentru a fi mânuit de publicul larg. Ceea ce ar putea fi valabil și pentru modelul Huawei.

E adevărat, pentru unele probleme au fost de vină chiar utilizatorii. Aceștia au îndepărtat o folie de plastic care avea rolul de a proteja ecranul, deși nu trebuia să facă acest lucru. Totuși, au fost cazuri în care ecranul a avut probleme, chiar dacă folia nu fusese îndepărtată.

Cantitatea de incidente este foarte mare. Samsung ar putea amâna livrarea modelelor Fold până își dă seama cum ar trebui să procedeze.

Cum se va descurca telefonul pliabil Huawei Mate X

Eșecul Samsung a ridicat semne de întrebare și în ceea ce privește următorul model de telefon pliabil, cel de la Huawei.

Desisng-ul Huawei pentru telefonul pliabil este diferit. În timp ce Samsung Fold se pliază în interior, Mate X se deschide în sens opus, la exterior. Acest lucru ar putea cauza probleme în ceea ce privește durabilitatea ecranului.

Cele mai multe smartphone-uri folosesc sticlă securizată pentru a proteja ecranul. Pe unul flexibil, acest lucru nu este posibil, deci companiile folosesc plastic în schimb. Ecranul de pe Huawei Mate X este pe exterior, deci ar fi de cinci ori mai predispus la zgârieturi decât un telefon obișnuit.

Samsung a preferat să evite problema și a pus ecranul pe interior. Rezultatul a fost un telefon mai puțin atrăgător decât Huawei Maate X, atunci când este pliat.

Deși, în teorie, tehnologiile celor două telefoane sunt impresionante, în practică, acestea ar putea să fie mai degrabă un eșec pentru companii.

Problemele pe care modelul Huawei le-ar putea avea sunt altele decât cele pe care le are Samsung cu modelul Fold. Totuși, acestea ar putea afecta la fel de grave, în ceea ce privește calitatea ecranului.

Citește și:
Sursa: Forbes