19 sept. 2019 | 16:42

Cât costă Huawei Mate 30: cel mai scump model sare de 2.000 euro

ACTUALITATE
Cât costă Huawei Mate 30: cel mai scump model sare de 2.000 euro

Huawei Mate 30 a fost prezentat, în sfârșit. Avem și un preț pentru el, dar nu o dată de lansare pe piață. E, totodată, primul telefon fără serviciile Google. Huawei a venit cu o soluție, dar nu e cea pe care o voiai, probabil.

Huawei Mate 30 ar trebui să fie cel mai bun telefon al companiei pentru 2019. Doar că n-are aplicațiile Google. Astfel, e un smartphone care, din punct de vedere hardware, e extrem de avansat. De aceea și investiția de timp în comparația cu iPhone 11.

De la dimensiunea marginilor până la sistemul 3D de autentificare facială, directorul Huawei a explicat cum telefonul său e mai bun. Huawei Mate 30 va fi disponibil în trei versiuni: Lite, Mate 30 și Pro. Cel din urmă, cum presupuneai, e cel mai bun.

Da, tot cu iPhone 11 Pro s-a comparat Huawei și când a spus că i-a copiat designul ansamblului foto-video de pe Mate 20. iPhone 11 Pro, spre deosebire de modelele de până acum, are toate camerele dispuse într-un pătrat, în colțul din stânga sus.

Preț Huawei Mate 30: de la cel mai ieftin la cel mai scump

Spre deosebire de alți ani, Huawei a limitat opțiunile per model la una singură. Astfel, 8 GB RAM și 256 GB stocare pentru Pro, atât 5G, cât și simplu. Iar modelul simplu are doar 128 GB stocare.

De cealaltă parte, cel mai scump telefon este Huawei Mate 30 Porsche Design, care cosstă 2.095 de euro.

Cât despre aplicații, Huawei nu mai are acces la serviciile Google pentru acest telefon. Astfel, are Huawei Mobile Services. Promite AppGallery și alte aplicații care au diverse cifre pentru utilizatori unici pe lună. Nu înseamnă mare lucru, dacă aplicațiile nu sunt numeroase.

Specificații pentru Huawei Mate și Mate 30 Pro

Huawei-Mate-30-lansat-oficial

Cea mai mare diferență între Mate 30 și Mate 30 Pro e la ecran: primul are unul de 6,62 inci OLED cu o rezoluție Full HD+. Cel de-al doilea are un ecran de 6,53 inci cu o rezoluție ceva mai mare de Full HD. Conform companiei, telefonul folosește un OLED flexibil. Altfel, ambele suportă DCI-P3 HDR și filtru pentru lumina albastră.

Telefoanele vor fi disponibile în șase nuanțe de culoare. Și ansamblul pentru cameră e mai circular ca niciodată, după ce pe precedentul model era pătrat.

Kirin 990 cu modem 5G e cel mai important anunț însă. E procesorul dezvoltat de Huawei pentru telefoanele din 2019 – 2020. Huawei Mate 30 e primul telefon pe care debutează.

Huawei Mate 30 are o baterie de 4.200 mAh, în timp ce Mate 30 Pro are una de 4.500 mAh. E pentru prima dată când diferențele între un Mate normal și unul Pro sunt atât de mici.

E un telefon 5G și asta a fost o ocazie pentru Huawei să se laude cu un sistem de răcire cu grafen. Acest material e în continuă cercetare și una dintre aplicații ar putea fi în dezvoltarea unui nou tip de baterii. Altfel, Huawei Mate 30 pe 5G ar fi mai rece decât un Galaxy Note 10 Plus pe 5G.

Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro au încărcător rapid

Huawei-Mate-30-Pro-timp-incarcare

Un capitol la care Huawei s-a descurcat bine până acum a fost încărcarea rapidă a telefoanelor. Livrează ceva similar și acum. Astfel, Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro pot fi încărcate wireless la 27 wați, în timp ce pe fir adaptorul de priză e de 40 wați.

Totodată, a mărit viteza pe încărcarea wireless reversibillă. Acum e de trei ori mai bună. Funcționalitatea aceasta a fost implementată și de Samsung sub numele PowerShare.

Camera-Huawei-mate-30

Conform companiei, Huawei Mate 30 are următoarele camere: 16 MP pentru ultrawide, 40 MP pentru wide și 8 MP pentru zoom. Oferă 45x zoom optic – digital (3x optic și 30x digital). Calculul de 45x pornește de la camera ultrawide.

Altfel, sistemul e la fel ca pe Huawei P30 Pro. Îmbunătățirile, dacă au fost făcute, sunt mai mult la nivel software. Modul macro ar fi fost îmbunătățit, dar, până la urmă, câți oameni îl folosesc?

Camera-Huawei-Mate-30-Pro

De cealaltă parte, Mate 30 Pro stă un pic mai bine: senzor de 40 MP pentru camera ultrawide, 40 MP pentru wide și 8 MP pentru zoom. Are și un mod mai bun pentru portret (practic, o blurare mai pronunțată a fundalului).

Huawei se laudă și cu ultra slow-motion: 7.680 cadre pe secundă. Sună artificial, așa că ar trebui să testăm ca să vedem dacă e real.

Compania a anunțat și un parteneriat cu DJI pentru stabilizatorul Osmo Mobile 3. Astfel, dacă folosești un Mate 30 și îl aduci în apropierea unui Osmo, cele două se conectează automat. Compania a introdus și o lumină dedicată telefonului. Funcționează ca o lanternă, aproape.

Android 10, dar fără serviciile Google

Ambele telefoane beneficiază de Android 10 cu interfața EMUI10. Ceva animații în plus, dark mode în tot sistemul și AppGallery în loc de Play Store. Actualizarea va veni și pe alte telefoane în viitorul apropiat.

Un artificiu prezentat de Huawei e că poți controla unele aplicații prin gesturi făcute cu mâna în aer. Și poți face screenshot arătând palma la camera de selfie.

Huawei a anunțat și multi-screen collaboration. Adică ce are Apple între dispozitivele cu iOS și macOS. Ca la Apple, și la Huawei funcționează doar între dispozitivele sale. Astfel, poți avea Huawei Mate 30 oglindit pe laptop și răspunzi la mesaje de-acolo.

Versiunea Porsche Design pentru cine vrea să dea și mai mult pe telefon

Porsche-Design-Huawei-Mate-30

Există o versiune Porsche Design, cumva previzibil. Din 2014 până în prezent, au fost numeroase telefoane făcute cu un design care să te facă să crezi că-i un bun de lux. Există și mici diferențe de hardware.

Huawei Mate 30 RS va avea 12 GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare. Va avea același procesor Kirin 990. Și o carcasă care se dublează și ca stand pentru când te uiți la filme sau drept curea să ai priză mai bună când ții telefonul în mână.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele