Hacker la 12 ani: cine este tânăra, pe jumătate româncă, prezentă la DefCamp #10

Hacker la 12 ani: cine este tânăra, pe jumătate româncă, prezentă la DefCamp #10

O hackeriță în vârstă de doar 12 ani a făcut valuri la nivel global când a găsit vulnerabilități informatice în sistemul electronic de vot din SUA. Ea este de origine română și va fi prezentă la DefCamp #10.

Bianca Lewis are doar 12 ani și se pricepe foarte bine la hacking. Până la această vârstă, a reușit deja să identifice și testeze vulnerabilități grave în sistemul electronic de vot din Statele Unite ale Americii. Pe jumătate româncă, tânăra care locuiește în SUA va fi prezentă la DefCamp #10 pe 7 și 8 noiembrie. Ca referință, aceasta este cea mai importantă conferință de securitate cibernetică de pe teritoriul României.

Bianca s-a arătat foarte entuziasmată de faptul că va putea cunoaște comunitatea locală de specialiști în securitate, conform organizatorilor evenimentului. La conferinţa din acest an, participă mai mult de 2.000 de specialişti în domeniu, din aproximativ 40 de ţări de pe întregul mapamond. Cu această ocazie, hackeri etici sau white hat recunoscuţi la nivel internaţional se vor întrece în peste 15 competiţii de hacking organizate cu ajutorul celor mai avansate companii din domeniul tehnologiei.

Fiind o ediție aniversară, cea mai recentă conferință DefCamp va aduce la București un număr record de participanți și speakeri. Aceasta va fi cea mai amplă conferință anuală de hacking și securitate digitală din Europa Centrală și de Est. Participanţii vor putea participa la prezentări, dezbateri şi competiţii. Evenimentul este deschis atât specialiștilor care lucrează în domeniu, cât și entuziaștilor din domeniul securităţii cibernetice de toate vârstele.

Dintre speakerii invitaţi la DefCamp #10 se remarcă cea mai tânără persoană din istoria conferinţei, Bianca Lewis. La doar 12 ani, BiaSciLab, aşa cum este cunoscută în comunitate, s-a făcut deja remarcată prin prezentările susţinute la DEF CON, în Statele Unite ale Americii, una dintre cele mai mari conferinţe de hacking la nivel mondial, unde a vorbit deja de trei ori.

„Aşa am început să studiez sistemul de securitate al procesului de vot şi să mă întreb cât de sigur este, de fapt. Pe la începutul anului, Mikie Sherrill, membră a Congresului SUA, m-a invitat la o audiere despre siguranţa sistemului de vot, lucru care mi-a crescut şi mai mult interesul pentru subiect. Sper să atrag cât mai multă atenţie asupra vulnerabilităţilor din sistemul de vot ca să poată fi rezolvate”, a explicat Bianca despre experiența sa din SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: