Google Contacts: cum restaurezi agenda pe Android sau ștergi duplicatele
Dacă ai făcut o prostie pe telefonul tău cu Android și ți-au dispărut niște contacte, te vei bucura să afli că există posibilitatea să le restaurezi la starea de odinioară, datorită Google Contacts.
În situația în care ești un utilizator de Android cu experiență, s-ar putea să știi că terminalul tău se află într-o strânsă legătură cu serviciile Google. Dacă nu ai un cont Google, nu poți să descarci nicio aplicație. Din momentul în care ți-ai creat un cont, trebuie să te chinui destul de mult să rupi legătura dintre gadgetul tău preferat și serverele companiei americane.
Adresa de Gmail este doar începutul ecuației. Cu aceeași adresă ți se sincronizează istoricul de navigare și semnele de carte din Chrome. Dacă te autentifici în Google Docs, îți sunt sincronizate documentele. Deși nu este foarte evident și multă lume neglijează acest detaliu, fără să te întrebe, Google îți sincronizează contactele cu Google Contacts. Dacă te supără acest fapt, ar fi bine să ai în vedere beneficiile semnificative derivate din respectiva sincronizare.
În cazul în care ți-aș șters câteva contacte din greșeală sau ai încercat să faci curățenie printre ele și ți-a ieșit prost, e bine de știut că poți restaura agenda la starea de acum jumătate de oră, de ieri, de săptămâna trecută sau acum o lună.
Folosind browserul tău preferat de pe mobil sau desktop, accesează contacts.google.com. Autentifică-te cu același cont de utilizator și parolă pe care le-ai folosit pentru descărcarea aplicațiilor din Play Store. Acela este contul tău de Google. Cu interfața în față, fă un tap în colțul din stânga sus, extinde meniul cu un tap pe Mai multe și optează pentru Anulează modificările. Vei fi întrebat cât de mult vrei să te întoric în timp cu agenda ta. Dacă nu adaugi foarte multe contacte și nu ești sigur când ai început să ”faci curățenie”, optează pentru Acum o săptămână. Apasă pe Confirmă și așteaptă câteva momente.
Opțional, din aceeași interfață, Google îți dă posibilitatea să faci curățenie printre dubluri. Tot din meniul principal din stânga sus, fă un tap pe Dubluri. Așteaptă până îți sunt scanate toate, confirmă că vrei să le îmbini printr-un click în dreapta sus pe Îmbină Toate și așteaptă câteva momente.