Google Assistant și Siri: cum ștergi înregistrările tale vocale de la Apple și Google

Google Assistant și Siri: cum ștergi înregistrările tale vocale de la Apple și Google
10:20 17.11.2019

Google Assistant și Siri îți păstrează toate comenzile vocale pe serverele Apple și Google. Dacă te deranjează acest lucru, le poți șterge.

În cazul în care ai dezvoltat o afinitate pentru asistenți virtuali, ar fi bine să ai în vedere un detaliu foarte important. Fiecare întrebare pe care o adresezi unei astfel de entități virtuale este trimisă către servere de peste mări și țări. Acolo îți este procesată și e calculat un răspuns pe care îl vezi sau îl auzi, în funcție de dispozitivul pe care îl folosești în acest scop. Pentru îmbunătățirea înțelegeri comenzilor tale și pentru îmbunătățirea asistenților virtuale, aceleași comenzi ale tale, implicit, sunt puse la păstrare pentru totdeauna. Uneori, s-ar putea chiar să fie ascultate de terți.

În timp ce Amazon îți face imposibilă sarcina de a șterge acele înregistrări audio, în cazul Apple și Google situația este un pic mai simplă. Din păcate, în timp ce vei putea să folosești în continuare Google Assistant după ce ai luat această decizie radicală, principiul nu este valabil și la Siri, asistentul virtual al Apple.

Trecând însă peste detaliile de fond, importanți sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca înregistrările cu comenzile tale vocale să nu mai existe. Dacă ești utilizator de Google Assistant, în acest scop, trebuie să accesezi această secțiune din profilul tău Google și, eventual, să te autentifici cu numele de utilizator și parola aferentă contului. În noua pagină, debifează Include voice and audio recording (Include înregistrări vocale și audio). În noua fereastră, dă-ți acordul că înțelegi consecințele gestului tău și apasă pe Pause. În principiu, ești de acord că nu vei mai avea parte de experiențe online personalizate în funcție de ceea ce spui.

Dacă vrei să faci același lucru în cazul serviciilor Apple, îți asumi faptul că oprirea și ștergerea înregistrărilor tale vocale de pe serverul gigantului din Cupertino va duce la pierderea posibilității utilizării asistentului vocal Siri și a mecanismului de dictare. Dacă ești împăcat cu asta, este suficient să mergi în meniul dispozitivului tău Apple la secțiunea Configurări sau Settings, să faci un tap pe Siri și căutarea sau Siri & Search și să dezactivezi Siri și Ascultarea Hey Siri. Confirmă decizia ta și dezactivează dictarea din Configurări – General la secțiunea Tastatură pentru a încheia procesul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI